27°C

Beograd

Photo: HAPPYBSC

Izvor: Tanjug

RUŽIĆ OBAVEŠTAVA: Školarci u klupama, nema ukidanja završnog ispita

Stariji osnovci i srednjoškolci u Srbiji danas su se vratili u školske klupe, gde će nastavu pohađati po modelu od 1. septembra, a ministar prosvete Branko Ružić kaže da je stanje redovno, te da nema informacija da ima nekih kriznih situacija u vaspitno-obrazovnom sistemu.

NAJVAŽNIJE VESTI

Tiodorović apeluje: Za praznike da ne pravimo greške iz februara

VUČIĆ: Sutra stiže još 130.000 doza Sputnjika V

IMUNIZACIJA U SRBIJI: Date 3.068.643 doze vakcina,1.238.871 revakcinacija!

KORONA PO GRADOVIMA SRBIJE: Beograd i Novi Sad na udaru kovida 19

NOVI KORONA PRESEK: 37 pacijenata preminulo, 218 ljudi na respiratoru!

On je u Petoj ekonomskoj školi u Rakovici, gde je obišao novoizgrađeni objekat, rekao da obrazovni sistem nije, niti će biti mesto za transmisiju korona virusa, pre svega, kaže, zahvaljujući odgovornom ponašanju nastavnog, vannastavnog osoblja i učenika.

Ružić je novinarima rekao da je za nastavu sve bilo spremno i da je ona počela u svim školama, te da se završni ispit neće ukidati.

-Zakon jasno propisuje da je završni ispit za osmake nešto što je obaveza i nismo razmišljali na temu ukidanja završnog ispita- rekao je ministar.

Naveo je da je probni završni ispit kao i do sada po nekim kriterijumima teži nego krajnji završni, dodajući da su u januaru odštampane sve zbirke zadataka za taj ispit.

-Nema govora o ukidanju završnog ispita, jer on ima sertifikacioni i evaluacioni, kao i kvalifikacioni karakter. To je nešto što predstavlja verifikaciju stečenog osmogodišnjeg znanja- naglasio je Ružić.

Rezultati probe male mature, održane 9. i 10. aprila saznaće se tokom ove nedelje, rekao je ministar i dodao da se preliminarno zna da rezultati ne odudaraju u odnosu na rezultate prethodnih završnih ispita.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar