21°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: Tanjug

MALI SAOPŠTIO CIFRE: Ogromna pomoć države građanima tokom pandemije

Ministar finansija Siniša Mali saopštio je danas u Narodnoj skupštini podatke o ukupnoj novčanoj pomoći države po pojedincu za ovu i prošlu godinu i istakao da je reč o ogromnim sredstvima.

U FOKUSU:

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV MIROSLAVA ALEKSIĆA

VUČIĆ SA PREDSTAVNICIMA MMF: Predsednik Srbije putem video-linka razgovarao sa Martejnom i saradnicima (FOTO)

NAJNOVIJI KORONA PRESEK: Ohrabruje pad broja zaraženih, ali jedan podatak zabrinjava

RUSIJA PROTERUJE AMERIČKE DIPLOMATE: Proglašeni za nepoželjne osobe!

NOVAK POSLE 9 GODINA POBEDIO U BEOGRADU! Rutinski izbacio Kvona, na redu je srpski derbi!

Ministar je naveo da su prošle godine zaposleni u oblasti turizma i ugostiteljstva imali četiri pune minimalne zarade kao pomoć od države, plus dva puta po 60 odsto od minimalne zarade koja, podsetio je, iznosi 32.000 dinara.

"Pretpostavka mi je, s ozbirom na to da je prošle godine 6.200.000 ljudi u Srbiji uzelo pomoć od 100 evra, da su i svi oni uzeli tu pomoć. Ove godine će uzeti dva puta po 30 evra, a osim toga, ove godine svi zaposleni u sektoru turizma i ugostiteljstva imaju tri puta po 50 odsto minimalne zarade i još dve pune minimalne zarade", rekao je Mali.

To, dodao je, znači da će svaki zaposleni u oblasti turizma i ugostiteljstva ove i prošle godine dobiti ukupno 269.195 dinara.

Kada su u pitanju privrednici, naveo je da ukupna pomoć države ove i prošle godine za svakog od njih iznosi 174.806 dinara.

"Prošle godine tri pune minimalne zarade i dva puta po 60 odsto minimalne zarade, a ove godine tri puta po 50 odsto minimalne zarade. Pretpostavka je da su svi oni prošle godine uzeli i pomoć od 100 evra i da će ove godine uzeti pomoć od dva puta po 30 evra što znači skoro 1.500 evra pomoći svakom privredniku od države Srbije tokom pandemije korona virusa", rekao je Mali.

Kada su u pitanju punoletni građani Srbije, podsetio je da je svako ko je želeo prošle godine dobio pomoć od 100 evra, a da će ove godine dobiti dva puta po 30 evra što je, kaže, ukupno 18.800 dinara.

Dodao je da pomoć za penzionere za prošlu i ovu godinu iznosi ukupno 33.780 dinara.

Podsetio je da su penzioneri prošle godine, osim 100 evra, imali priliku da od države dobiju i dva puta jednokratnu pomoć od 4.000 i 5.000 dinara, a da će ove godine, osim dva puta po 30 evra, dobiti i dodatnih 50 evra u septembru.

"Nezaposleni ove godine dobijaju 60 evra od države. Uz pretpostavku da su uzeli 100 evra prošle godine i da će ove godine uzeti dva puta po 30 evra, svakom nezaposlenom u dve godine obezbeđeno je ukupno 25.960 dinara pomoći od države", rekao je Mali.

PROČITAJTE JOŠ:

NAJNOVIJE CIFRE: U Srbiji data 3.119.881 doza vakcina , evo koliko je ukupno revakcinisanih

ZNAK ZA UZBUNU! Ove promene na JEZIKU ukazuju na OZBILJNE ZDRAVSTVENE PROBLEME!

UHAPŠEN RAZBOJNIK IZ ŠAPCA: Upao u kuću bračnog para, vezao supružnike i uz pretnju pištoljem im tražio novac

Kada su u pitanju Srbi na Kosovu i Metohiji, Mali je između ostalog naveo da ove godine svako od njih, uključujući i decu, dobija pomoć od 100 evra, a nezaposleni 200 evra.

Kada su u pitanju samostalni umetnici, Mali je rekao da je za svakog od njih ove i prošle godine obezbeđeno ukupno 151.800 dinara pomoći države.

"Ovo je ogromna pomoć građanima Srbije, zaposlenima u različitim sektorima, ogromna pomoć našoj privredi i svima onima koji su manje ili više bili ugroženi pandemijom korona virusa", rekao je Mali.

Dodao je da su ovi podaci dokaz i potvrda koliko je Srbija danas drugačija i ozbiljna država.

Istakao je da je to dokaz koliko je naša zemlja jaka i sposobna da pomogne svakom pojedincu.

"Ogromne cifre su u pitanju. Ovo je uspeh svih građana Srbije i zato vam hvala puno na razumevanju. I kada je rebalans budžeta za ovu godinu u pitanju, idemo sa trećim paketom pomoći i nikada većim investicijama u našu infrastrukturu, zdravstvo, nabavku lekova, u sve ono što je neophodno da bismo poboljšali životni standard naših građana i našu infrastrukturu i da Srbija nastavi da pobeđuje", zaključio je Mali.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar