28°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: Tanjug

ČESTITKE PETKOVIĆA: Studenti i Univerzitet su čuvari srpskog identiteta

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković čestitao je danas studentima Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, uz poruku da su studenti i Univerzitet čuvari srpskog identiteta i institucionalnog prisustva Srbije u južnoj pokrajini, ali i garant budućnosti srpskog naroda na KiM.

VAŽNO:

Predsednik Vučić čestitao Dan Vojske Srbije

AMSS: Povoljni uslovi za vožnju, ponegde kiša

VREMENSKA PROGNOZA 23. APRIL: Preko dana oblačno, moguća kiša

Svedok ih otkucao! Uhapšene vođe kavačkog klana

Petković je, u čestitki, naveo da je visoko obrazovanje stub svake, pa i naše državne politike, Univerzitet pokretačka snaga i simbol trajanja jednog naroda, a mladi i obrazovani ljudi budući nosioci akademske misli, kritičke svesti i društvenog progresa.

"Znanja koja ponesete sa vaših fakulteta podrazumevaće nove pokretačke ideje i slobodne i jasne stavove, kojima ćete sutra trasirati razvojni put Kosova i Metohije, ali i Srbije u celini", ukazao je Petković.

Konstatovao je da studenti i ove godine svoj Dan obeležavaju u uslovima planetarne zdravstvene krize, koja i dalje ostavlja posledice na nastavne aktivnosti, polaganje ispita i studentski život u celini.

Ipak, dodaje, izazovi sa kojima smo suočeni, izneli su na površinu stečena znanja i tehnološku pismenost, koji su omogućili da među prvima u regionu započnu sprovođenje projekta "učenja na daljinu“, na svim fakultetima Univerziteta u Prištini.

PROČITAJTE JOŠ:

RUSKA VAKCINA SPUTNJIK V: Desetine hiljada stiže u Crnu Goru

SUĐENE BEKO: Presuda sredinom maja

IMUNIZACIJA GRČKE: ''Najbolja vakcina je najbrža''

NAJBOLJI IZBOR PROTIV PROLEĆNOG UMORA: Spremite salatu od sočiva

ČPetković je istakao da su studenti zaslužili svaku pohvalu, jer su cele godine bili uključeni u humanitarne aktivnosti, pomagali starijim i bolesnim sugrađanima i time još jednom pokazali da narod koji ima takvu mladost, ne mora da brine za svoju budućnost.

-Budite, kao i do sada, vredni, mladalački iskreni, intelektualno radoznali, a vaše stečeno znanje i veštine iskoristićemo da KiM zajedničkim snagama vodimo putem napretka i prosperiteta- poručio je Petković.

Dodao je da će se Vlada Srbije i Kancelarija za KiM truditi da im omoguće uslove studiranja po najvišim svetskim standardima, kako bi njihova vizija, hrabrost i znanje bili vrednovani kako i zaslužuju.

-Želim vam da se što pre vratite u regularne tokove studentskog života i da vam studentski dani budu najlepše što ćete kroz život nositi sa sobom- dodao je Petković.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar