15°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: tanjug

DOBIO NAJVIŠE PRIZNANJE: Vulinu uručena zlatna medalja "Takovski ustanak"

Ministru unutrašnjih poslova Aleksandru Vulinu uručena je danas zlatna medalja "Takovski ustanak", najviše prizNanje koje dodeljuje Opština Gornji Milanovac.

VAŽNO:

TUGA KOD SREMSKE MITROVICE: Udavio se desetogodišnji dečak

POŠTOVANJE BRISELSKOG SPORAZUMA: Neophodno da Priština ispuni obaveze koje ima

VUČIĆ PODSEĆA: Nemačka nam je najbitniji ekonomski partner

Svedok ih otkucao! Uhapšene vođe kavačkog klana

Na svečanoj sednici povodom Dana opštine, zlatna medalja Vulinu je dodeljena za izuzetan doprinos i rezultate u dosadašnjem radu za Srbiju i njene građane.

Odbornici i pozicije i opozicije Skupštine opštine bili su jednoglasno za odluku da se ministru dodeli najviše opštinsko priznanje, a na svečanoj dodeli Vulin je rekao da je ponosan na priznanje koje je dobio, posebno imajući u vidu činjenicu da ga je dobio u "gradu koji raste u senci takovskog grma i koji je porodio modernu Srbiju".

Vulin je ocenio da je medalja „Takovski ustanak“ nagrada svim institucijama i vrednostima koje one predstavljaju, a čiji je deo bio - Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva odbrane i danas, Ministarstva unutrašnjih poslova.

- Danas, kada sa mnom delite ponos što se srpska država obračunava sa organizovanim kriminalom i pokazuje da nema ni viših, ni jačih nego što je država, ne mogu da ne osetim ponos što ste nagradili svaku od ovih institucija, koristeći mene da ispred svih njih dobijem ovo veliko priznanje, više i veće od mene - rekao je Vulin.

Kako je naveo, odluku o dodeli priznanja "Gornji Milanovac je doneo jednoglasno i sam, baš kao što naša Srbija, koju predvodi predsednik Republike Aleksandar Vučić donosi odluke sama".

- Kao što su Miloševi ustanici oteli svoje pravo da misle, da svojoj deci daju imena po dedovima i pradedovima, da govore svojim jezikom i to pravo ostavili generacijama iza, koje ponekada nisu bile dostojne te vrline i hrabrosti, tako se ova naša generacija predvođena Aleksandrom Vučićem izborila i otela pravo da odlučuje sama o sebi i neće ga ustupiti i dati nikome, nikada i nipošto - naveo je ministar policije.

Predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević, naveo je da građani Gornjeg Milanovca, kao ponosni potomci Miloševih ustanika, obeležavaju dan kada je zametak moderne srpske države ugledao svetlost nove budućnosti.

Kovačević je rekao i da je prethodna godina bila jako teška, ne samo u Gornjem Milanovcu i Srbiji, već u celom svetu i da je opština odmah po uvođenju vanrednog stanja obezbedila pakete za najugroženije građane, penzionere, samohrane roditelje.

Iznevši planove i projekte koji su planirani za narednu godinu, Kovačević je rekao da će ova opština značajna sredstva uložiti u obrazovanje, infrastrukturu i poboljšanje uslova života građana.

Zlatnom medaljom „Takovski ustanak“ posthumno je nagrađen i pesnik Dobrica Erić, a zaslužnim pojedincima i firmama uručene su srebrne medalje.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar