13°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: objektiv

PLANIRATE PUTOVANJE? Ovo je DETALJAN SPISAK zemalja u koje možete ući bez PCR testa

Mnoge države su otvorile granice za turiste

U FOKUSU:

NAJNOVIJI KORONA PRESEK: Preminula 34 pacijenta, 2.384 novozaraženih

VUČIĆ U PONEDELJAK U BRISELU: Sastanak sa najvišim zvaničnicima EU

MRAČNE TAJNE VIKENDICE BELIVUKA: U tajnoj sobi nađena mašina za mlevenje mesa

BEZ ZAKAZIVANJA Fajzer i Sputnjik V vakcinom! Pogledajte spisak SVIH LOKACIJA!

NOVAK U POLUFINALU SERBIA OPENA! Ni "D" od našeg derbija, Đoković razbio Kecmanovića

U svetu je zabeleženo više od 142 miliona slučajeva bolesti kovida 19, u nekim zemljama su procedure vakcinacije znatno olakšane i konkretnije, ali pandemija, još uvek, nije završena. Iako smo već, dosad, postali i više nego nestrpljivi da krenemo na neka putovanja, moramo da znamo da, pre svega, budemo odgovorni i da razmislimo o uslovima samog putovanja.

Na samom početku, trebalo bi dobro da razmislimo da li su međunarodna i daleka putovanja dobra ideja. Zdravstveni rizici su jasni, pojavile su se nove varijante virusa i sve zemlje mogu promeniti svoja pravila i epidemiološke mere u bilo kom trenutku. To podrazumeva, eventualno, uvođenje strogog policijskog časa, karantina, pa čak i zatvaranje granica.

Koje zemlje su danas “otvorene” za međunarodne turiste, a interesantne su, što zbog blizine, što zbog duge tradicije posećivanja?

Albanija

Smeštena na Jadranskom, ali i na Jonskom moru, trenutno je otvorena za turiste, nije neophodno da poseduju negativan test i nema karantina.

Bosna i Hercegovina

Putnici mogu da uđu u Bosnu i Hercegovinu, sa negativnim rezultatom PCR testa, starim ne više od 48 sati.

Hrvatska

Hrvatska je ponovo otvorena za turiste, ali su zahtevi za ulazak dosta strogi i zavise, pre svega, od zemlje iz koje putnici dolaze.

Neophodan je negativan rezultat PCR testa, ne sme biti stariji od 48 sati ili se može odmah po dolasku uraditi.

U tom slučaju, neophodna je samoizolacija do dobijanja rezultata testa, a neophodno je imati i dokaz o unapred plaćenom smeštaju u celosti, što takođe zavisi od toga odakle dolaze turisti.

Egipat

Putnici u Egipat treba da ponesu negativan rezultat PCR testa, koji ne sme biti stariji od 72 sata pre dolaska u zemlju. Međutim, putnicima koji dolazi iz: Japana, Kine, Tajlanda, Severne Amerike, Južne Amerike, Kanade, Londona, Pariza i Frankfurta, dopušten je ulazak u zemlju sa testom koji nije stariji od 96 sati, zbog dugih putovanja.

Crna Gora

Ova balkanska država dopušta ulazak putnicima koji imaju negativan rezultat PCR testa, ne stariji od 72 sata po dolasku, pozitivan rezultat na antitela ili, pak, dokaz o drugoj dozi vakcine primljenoj najmanje sedam dana pre dolaska. Građani Srbije su izuzetak ovim pravilima.

SAZNAJTE I OVO:

ZAŠTITA PODATKA LIČNOSTI: Stanje katastrofalno, curenje video materijala MUP-a

ZAŠTITA ŽIVOTNE SREDINE: 43 miliona za prečišćavanje otpadnih voda

NIJE SMENJEN NEGO UNAPREĐEN: Državno veće tužilaca se oglasilo po pitanju Milovanovića!

Severna Makedonija

Severna Makedonija je otvorena, nije potrebno imati bilo kakve testove, odnosno rezultate.

Tunis

Tunis je otvoren za međunarodne putnike, a za ulazak je potreban negativan rezultat PCR testa, star najviše 72 sata pre početka putovanja. Takođe, neophodno je provesti pet dana u izolaciji, nakon čega treba uraditi i drugi test.

Turska

Za Tursku je potrebno da putnici imaju negativan rezultat PCR testa, star najviše 72 sata pre dolaska. Međunarodni putnici moraju da popune obrazac za prijavu i pripreme se za proveru simptoma koronavirusa.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar