28°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: kurir

TEROR MANIJAKA SA INTERNETA: Iz osvete razmenjuju intimne fotografije bivših žena i devojaka!

Na aplikaciji Telegram, posle „Perverzija Balkana“, pojavile se i grupe „Populacija grada Leskovca“ i „Vranje“ na kojima se objavljuju privatne slike ženskih osoba iz osvete ili čiste zlobe

VAŽNO

ZA SVE SINOVE I KĆERI KOJI SU IZVOJEVALI SLOBODU! Počasna paljba u čast Dana pobede na Kalemegdanu (GALERIJA)

LISTA DOBITNIKA: Oni su dobili vredne nagrade u "Naslovnoj strani"!

HRVATI PRIZNALI: Vučić zna šta radi! Skupom modernizacijom od Srbije stvara najmoćniju vojnu silu u regionu

JEZIVA NESREĆA: Žena brala bilje pored magistrale pa pala sa litice i na mestu ostala mrtva

Na aplikaciji Telegram pojavilo se još nekoliko grupa na kojima se razmenjuju privatne intimne i pornografske fotografije devojaka! Nakon nedavnog otkrića grupe „Perverzije Balkana“, koja ima više od 25.000 članova iz Srbije i regiona, trend je nastavljen i u drugim gradovima, a posle Niša i na jugu Srbije, gde se formiraju tajne „fantomske grupe“ na kojima se dele intimne slike i video-snimci komšinica, rođaka, bivših žena, devojaka, poznanica, sugrađanki...

Među takvim tajnim grupama nalaze se još dve - „Populacija grada Leskovca“ i „Vranje“, kojim upravljaju uglavnom muškarci koji razmenjuju provokativni sadržaj. Prva ima oko 200, a druga skoro 600 članova. Najčešće su u pitanju fotografije iz privatne arhive koje su muškarci podelili iz osvete ili čiste zlobe.

- Takve grupe nije lako naći. Uglavnom se u njih ulazi po nečijoj preporuci ili vas neko u njih ubaci. U njima su uglavnom korisnici pod lažnim imenima, ali su fotografije i snimci koje postavljaju, nažalost, autentični - priča novinar portala Rešetka.rs, koji je nekoliko nedelja proveo tragajući za ovim grupama, a zatim, takođe pod lažnim imenom, postao i njihov član:

- Ono što je zabrinjavajuće je da se u ovim grupama dele i obične fotografije i portreti Leskovčanki i Vranjanki sa zahtevom članovima da okače njihove privatne snimke ili fotografije, ukoliko ih poseduju. Takođe, objavljuju se i fotografije žena i devojaka za koje se neosnovano tvrdi da su „radodajke“, promiskuitetne, i da pružaju seksualne usluge za novac, s njihovim kontaktima i preporukama članovima da s njima kontaktiraju.

On objašnjava da samo članstvo u ovim grupama nije dovoljno.

- Od vas se zahteva da radite isto, da razmenjujete fotografije i tako širite krug devojaka. Kad sam dobio dozvolu za pristup tajnoj grupi „Vranje“, privatno me je pozvao jedan od administratora, koji se potpisuje kao Jova Joca, a koji je u ovu grupu postavio najveći broj eksplicitnih snimaka i fotografija svojih sugrađanki.

PROČITAJTE JOŠ

VUČIĆ SUTRA U NARODNOM POZORIŠTU: Predsednik na obeležavanju Dana pobede nad fašizmom!

VRI U PRIMERI! Barsa i Atletiko odigrali za Real: Ovaj promašaj može da košta Mesija i društvo titule! (VIDEO)

NE PROVOCIRAMO SRBIJU! Milanović se NE IZVINJAVA posle izjave o povećanju broja hrvatskih vojnika na Kosovu

DRŽAVA DELI ČEKOVE NA 5.000 dinara! Proverite da li ispunjavate ove uslove za DODATNI novac

Osećaj sramote

Novinar iz Leskovca Dragan Marinković kaže da je ovim manijacima teško ući u trag.

- Najopasnije je to što se ovakve grupe šire i prave se nove brže nego što neko i postane njihov član ili budu javno razotkrivene, a njihovi administratori pohapšeni - upozorava Marinković.

Još strašnije je to što većina žena koje su kompromitovane na ovaj način za to i saznaju, ali zbog osećaja sramote ovakvo nasilje retko prijavljuju.

- Meni je to uradio bivši muž nakon razvoda. I to još pre ovih grupa na Telegramu. Iz osvete je preko Vajber grupe poslao svim našim prijateljima, poznanicima, pa čak i familiji, snimak našeg intimnog odnosa. Od sramote sam se iselila iz Vranja i morala da započnem novi život - priča R. S. (43), koja već dve godine živi u okolini Leskovca.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar