31°C

Beograd

Photo: MUP Srbije

Izvor: MUP Srbije

RUSKI STRUČNJACI ZA CIVILNU ZAŠTITU DOLAZE U SRBIJU! Vulin najavio nastavak saradnje sa Moskvom (GALERIJA)

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin sastao se u Moskvi sa ruskim ministrom za civilnu zaštitu, vanredne situacije i otklanjanje posledica elementarnih nepogoda Jevgenijem Ziničevim i istakao uspešnu saradnju dva ministarstva u toj oblasti i zahvalnost domaćinu na svesrdnoj pomoći u unapređenju kapaciteta Srbije kroz donacije opreme i obučavanju vatrogasno-spasilačkih jedinica.

U FOKUSU

EKSKLUZIVA! VREME ISTINE SAMO U "IZA BRAVE": Ko je bio hrabar, a ko kukavica u haškim ćelijama? (HAPPY TV, VEČERAS 21:50)

Rusi predstavili ORUŽJE za SVE CILJEVE! Na nebu ili na zemlji, UBIĆE VAS! (VIDEO)

VAKCINISAN JAPANAC IZ ŠATORA: Ministar Lončar dao odobrenje

UŽAS KOD SREMSKE MITROVICE! Devojčica (7) nastradala u požaru koji je izazvala SVEĆA! Porodica nije imala struju

CAR! Novaka nikad, ali nikad NE OTPISUJTE! Drama, preokret: Novak izbacio Cicipasa za polufinale Rima!

- Ministar Ziničev je bio uz Srbiju u teškim trenucima naše istorije. Кad god je bilo teško, kad god su nam pretile humanitarne katastrofe Ministarstvo za vanredne situacije Ruske Federacije bilo je tu za nas, baš kao i osoblje Srpsko-ruskog humanitarnog centra u Nišu - rekao je Vulin nakon sastanka.

Prema njegovim rečima, na sastanku je dogovoren nastavak saradnje i novi projekti koji treba da doprinesu većoj spremnosti i preventivnom delovanju u slučaju vanrednih situacija.

- Dogovorili smo se i da u našu zemlju dođu stručnjaci Ministarstva za civilnu zaštitu, vanredne situacije i otklanjanje posledica elementarnih nepogoda i provere koliko su naše zgrade otporne na zemljotrese - najavio je Vulin.

Кako je istakao, ideja ovih sastanaka nije da se ponovi ono što je poznato, već da se razmotre modaliteti preventivnih delovanja kako bi se sprečile buduće katastrofe ili barem ublažile njihove posledice.

SAZNAJTE I OVO

ONLAJN ŠOPING! Ove stvari NIKAKO NE KUPUJTE preko interneta!

PUT DO SREĆE! Ovo je 10 pravila!

ZAINTERESOVANI STE, ZAR NE?: Ovo vas može učniti boljim u krevetu!

- Ministarstvo za civilnu zaštitu, vanredne situacije i otklanjanje posledica elementarnih nepogoda je verovatno najveće i najorganizovanije ministarstvo na svetu koje se bavi sprečavanjem ili rešavanjem posledica različitih katastrofa - rekao je Vulin.

Naglasio je da je pomoć koja je u Srbiju stizala iz ovoga ministarstva uvek bila pravovremena, sadržinski kompletna i nikada nije bila povezana sa bilo kakvim političkim uslovljavanjem.

Ziničev je istakao da je MČS Rusije uvek spremno da podeli iskustva koja predstavljaju interes za srpsku stranu, a stručnjaci Ministarstva će uvek pomoći srpskim partnerima u slučaju vanrednih situacija. Srpsko-ruski humanitarni centar redovno pruža praktičnu podršku srpskim kolegama u otklanjanju posledica vanrednih situacija.

Poručio je da će MČS i dalje razvijati Srpsko-ruski humanitarni centar koji je najveća i jedinstvena institucija tog tipa na Balkanu.

- Zahvalan sam što ćemo nastaviti saradnju i siguran da ćemo kroz zajedničke obuke imati puno da naučimo jedni od drugih - rekao je Vulin.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar