2°C

Beograd

Photo: pixabay

Izvor: Happy BSC

METEOROLOG TODOROVIĆ NAJAVIO: Ovo će biti najgori mesec leta

Leto će biti "prošarano" pljuskovima

NAJVAŽNIJE

STRAVIČNA SCENA NA GRANICI SA CRNOM GOROM: Šleper ga priklještio uz zid, radnik na mestu ostao mrtav!

JEZIVO! SILOVANA POZNATA PEVAČICA! Zver nije bilo briga ni što je TRUDNA! (FOTO)

KOKOŠKOV VRAĆA OTPISANE! Srbija na Olimpijskim igrama sa spektakularnim sastavom

Meteorolog Nedeljko Todorović upozorio je da nam nakon lepog i vedrog vikenda, uz visoke temperature i do 30 stepeni, opet sledi pogoršanje vremena.

- Ide poboljšanje vremena, biće i danas sveže gledajući dnevnu temperaturu, a prosečna maksimalna temperatura za ovaj deo maja je dva ili tri stepena viša nego trenutno. Za vikend će biti lepo, ali u utorak se sve menja, ne čeka nas baš dug period lepog vremena. Tokom vikenda biće do 27 stepeni, pa će utorak biti oko 30 stepeni, možda na severu Vojvodine bude koji stepen ispod. U Beogradu će biti 29-30 Celzijusa, a od srede se opet vraćamo na ovakve temperature - rekao je Todorović.

Za mesec maj nije neobično da vreme bude nestabilno, a temperatura je u okviru proseka, kazao je on.

- Ide poboljšanje, otopliće svuda, ali maj je maj, poslednjih pet-šest dana meseca opet će biti relativno sveže. Lokalni pljuskovi i grmljavina su za očekivati, biće toga i u julu i to sa velikom količinom padavina. To je karakteristika naše klime, to ne možemo da izbegnemo - kazao je on.

Najgori mesec leta - jul

Po količini padavina, jul i maj će biti najkišovitiji.

- U julu i maju biće najkišovitije po količini padavina, ne po broju kišnih dana već po količini padavina ukupno. Jun je uz njih, ali pljuskovi su tokom ta tri meseca najčešći. Negde ima viška, negde manjka padavina i gledajući dosadašnji deo maja, u Beogradu je višak padavina dok je u ostatku Srbije zapravo manjak. Dva dobra pljuska u ponedeljak, jedan u četvrtak, i u Beogradu smo premašili prosek padavina za maj - rekao je on.

- Primećuju ljudi, hladno je u maju, kao da nikada nije bilo tako! U Beogradu je u četvrtak bilo tmurno, nije u celoj Srbiji bilo tako, maksimalna je bila 14,4 Celzijusa. A to uopšte nije malo, prošle godine, najbliže što ljudi mogu da se prisete, 26. maja je bilo 14,3 stepena. Pre dve godine početkom maja bilo je svega osam stepeni - rekao je on.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar