29°C

Beograd

Photo: Youtube/Printscreen

Izvor: Happy BSC

OGLASILA SE ADVOKATSKA KOMORA SRBIJE: Više nema razloga za proteste

Upravni odbor Advokatske komore Srbije oglasio se saopštenjem posle potpisivanja sporazuma sa Ministarstvom pravde.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Upravni odbor Advokatske komore Srbije ukazuje da je potpisivanjem Sporazuma izmedu Advokatske komore Srbije i Ministarstva pravde od 04.06.2021. otklonjen razlog za organizovanje protesta i obesmišljen zahtev za povlačenje Nacrta zakona o izmenama i dopunama Zakona o parničnom postupku.

NE PROPUSTITE

JA SAM HEROJ I MUČENIK! Ovo je prva poruka Ratka Mladića iz Haga!

LEGENDARNI JUNAK "MUĆKI" PROMOVIŠE SRBIJU! Bojsi snimio film o Beogradu! (VIDEO)

ČOVIĆ U "DOBRO JUTRO SRBIJO": Predsednik Vučić je pokvario predstavu Savetu bezbednosti

POŽAR U BATAJNICI: Žena povređena dok je pokušala da ugasi vatru

NE POMAŽE NI MVP: Jokić u svom fazonu, ali Feniks duplirao vođstvo (VIDEO)

Ovim Sporazumom je konstantovano da Nacrt zakona o izmenama i dopunama Zakona o parničnom postupku neće ići u dalju proceduru i odreduje se formiranje nove Radne grupa za izradu teksta Nacrta u kojoj će advokatura imati 50% članova čime je potvrdeno da izmene i dopune Zakona neće biti donete bez konsensuza sa advokaturom o svim ključnim pitanjima.

Pri ovakvom stanju stvari, Upravni odbor Advokatske komore Srbije smatra da organizovanje daljih protesta protiv spornog Nacrta nema više nikakve veze sa samim tekstom nacrta i borbom za prava građana, već su u funkciji borbe za vlast u komorskim organima.

Upravni odbor Advokatske komore Srbije ocenjuje ovakvo ponašanje kao neodgovorno prema advokatima koje ima za cilj da advokaturi suzi polje delovanja, ukloni je iz pregovaračkog procesa i uvede u obustavu rada. 

Advokatska komora Srbije ne osporava pravo na javno okupljanje i izražavanje mišljenja, ali ukazuje da stavovi i zahtevi izneti od strane neformalnih organizatora protesta nisu stavovi Komore.

Upravni odbor Advokatske komore Srbije poziva advokate Srbije da pruže podršku Advokatskoj komori Srbije u njenim naporima da novonastalu situaciju reši u najboljem interesu advokature i građana Republike Srbije i saopštava da ce o radu nove radne grupe i toku pregovora sa Ministarstvom pravde obaveštavati advokatsku i širu javnost.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar