17°C

Beograd

Photo: pixabay

Izvor: Novosti

Odbor za zdravstvo i porodicu zasedao u Šapcu: DA SE POVEĆA BROJ VAKCINISANIH

-U gradu Šapcu je više od 50 odsto građana primilo prvu dozu vakcine protiv virusa korona i 41 odsto onih koji su primili dve doze. Samo 15 naših sugrađana hospitalizovano je u šabačkoj Opštoj bolnici. Odgovornost naših sugrađana pokazuje se na delu, ali ne smemo da stanemo. Potrebno je da se svi vakcinišemo! Moramo promovisati vakcinaciju među mladim sugrađanima, jer od njih zavisi da li ćemo zadati poslednji udarac kovidu 19. Dom zdravlja iz Šapca sprovodi imunizaciju i u selima, a država je obezbedila sve četiri vrste vakcina. Vakcinacija je jednako život, zato ćemo učiniti sve da naši mobilni timovi stignu do najstarijih stanovnika u ruralnim krajevima - istakao je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić Pajić.

U FOKUSU:

POGLEDAJTE SNIMAK HAPŠENJA STOLIĆA: Inspektor koji je pomagao Belivuku SA LISICAMA NA RUKAMA! (VIDEO)

MANASTIR PČINJSKI SUTRA OBELEŽAVA 950 GODINA: Svečanost i prilika da Vučiću bude dodeljen orden!

NOVI KORONA PRESEK: Srbija na samo korak do pobede nad koronom!

MINISTAR VULIN O STOLIĆU: Ovo je izdaja - svi mi smo mogli da budemo LIKVIDIRANI!

NADA MACURA NAPADNUTA NA PIJACI! Odmah joj je pritekla u pomoć jedna žena

Doktor Darko Laketić, predsednik Odbora za zdravlje i porodicu istakao je da su sa direktorima zdravstvenih ustanova i lokalnom samoupravom analizirali ukupne procente vakcinisanih prvom i drugom dozom protiv virusa korona.

- Praktično smo pravili zajedničku strategiju za naredni period u vezi sa povećanjem obuhvata vakcinisanih građana. Kao država smo postavili određene ciljeve kada je reč o procentu ljudi koji su primili drugu dozu. Suštinska stvar je da u narednom periodu povećamo taj broj i dođemo do cifre od 70 ili 80 odsto ukupno vakcinisane populacije drugom dozom protiv ove pošasti, i na taj način da zaustavimo epidemiju. Istakao bih i odličnu saradnju Grada Šapca sa zdravstvenim ustanovama na ovoj teritoriji i istovremeno sinhronizovan rad lokalnih samouprava u Mačvanskom okrugu sa zdravstvenim ustanovama na njihovoj teritoriji. Recept za uspeh u borbi protiv ove bolesti je saradnja i angažman svih nas. Ovo nije bila jedina tema današnje sednice. Govorili smo o svim problemima koji muče zdravstvene ustanove u Mačvanskom okrugu, o svemu gde Odbor za zdravlje i porodicu i Ministarstvo zdravlja mogu da pomognu. U ovom trenutku postoji jedna velika briga sistema, ne samo zdravstvenog, već cele države, o zdravstvenoj zaštiti stanovništva, stanju u kojem se nalaze zdravstvene ustanove, opremi i ono što je posebno bitno, o kadrovima koji rade u zdravstvenim ustanovama - rekao je dr Darko Laketić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti