23°C

Beograd

Photo: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Izvor: Tanjug

NAROD NA KiM UZNEMIREN: KFOR ispitivao Srbe da li da kosovska policija čuva Dečane!

Stanovnici Goraždevca kažu da su uznemireni jer su im jutros pripadnici britanskog KFOR-a postavljali pitanja koja se odnose na bezbednost tog manastira.

VAŽNO

KORONA PRESEK UOČI KRIZNOG ŠTABA: Ovo su današnje brojke!

VUČIĆ STIGAO U BRISEL: Predsednik poručio da situacija nije ružičasta, nije vreme za velike reči!

UPALJEN ŽUTI METEOALARM: Upozorenje, očekuje se strašno nevreme sa pljuskovima i grmljavinom!

MLADI SRBIN POGINUO U AMERICI: Tragična nesreća, čamac se zakucao u kamenje!

STIGLE NOVE DOZE: Redovna isporuka Fajzer vakcine!

Kako prenosi Radio Goraždevac, oni su ispričali da su ih pripadnici te misije pitali kakvo je njihovo mišljenje o tome da li bi bilo dobro da manastir umesto KFOR-a obezbeđuje kosovska policija.

Meštanin Goraždevca, koji je želeo da ostane anoniman naglasio je da su skro svi odgovorili negativno i naveo da tamošnji Srbi nemaju poverenja u kosovsku policiju.

On kaže da su vojnici građane pitali i za mišljenje o izgradnji puta oko manastira i drugim pitanjima u vezi sa manstirom Visoki Dečani.

Radio Goraždevac je povodom ovog pitanja kontaktirao glavnu komandu KFOR-a ali odgovor nije stigao.

Iguman manastira Visoki Dečani Sava Janjić rekao je da ni manastir ni Eparhija raško-prizrenska nisu obavešteni o bilo kakvoj anketi ili prenosu zaštite manastira na kosovsku policiju.

On je podsetio na tešku situaciju u kojoj manastir živi već 22 godine, izložen oružanim napadima i pritiscima privremenih prištinskih nstitucija koje, kako kaže, ne poštuju ni zakone ni sudske odluke sopstvenih sudova.

- Posebno začuđuje da KFOR prethodno o ovim pitanjima nije pitao za mišljenje ni našu Eparhiju ni manastir Visoki Dečani, koji su ovih dana zatražili dodatnu zaštitu nakon najnovijih pretnji i incidenata. Ovakve ankete u našem narodu doživljavaju se kao svojevrsan pritisak i provokacija i ne vode izgradnji poverenja -  rekao je Janjić za Radio Goraždevac.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar