25°C

Beograd

Photo: pixabay

Izvor: telegraf

DANAS STIŽE 3.000 DINARA ZA VAKCINISANE: Evo do kada će biti ISPLAĆENI svi građani!

Istekao je rok za prijavu za 3.000 dinara koja se odnosila na sve vakcinisane građane, a pojedini su već dobili novac. Danas pak, 17. juna počinje islata i svim ostalim građanima, odnosno za pola miliona prijavljenih.

Do kraja nedelje, biće isplaćeni i svi koji su se prijavili.

Podsetimo, prijava je trajala do pre dva dana, a od 16. juna novac je bio na računima penzionera koji su se do 31. maja vakcinisali makar jednom dozom vakcine protiv virusa korona.

17. juna , kako je ranije potvrđeno iz Ministarstva finansija, biće ispaćen i svim ostalim građanima. Do sada se za ovu meru pomoći države prijavilo ukupno 1,2 miliona građana Srbije.

VAŽNO

OČEKUJEMO SKOK PLATA I PENZIJA! Predsednik Vučić saopštio sjajne vesti (FOTO)

BAJDEN NAKON RAZGOVORA SA PUTINOM: Bitno je da sarađujemo zbog sigurnosti celog sveta, ne želimo hladni rat!

RUSKA ZVER JAČA OD BAJDENOVE? Putinova nova limuzina od 200.000 evra, za šest sekundi razvije brzinu od od 100km/h! (FOTO)

MVP U SRBIJI! Jokić stigao u Sombor i odmah otišao na hipodrom!

SLAVKO ŠTIMAC U BOLNICI ZBOG KORONE: Čuveni glumac nekoliko dana kiseoničkoj potpori

Elektronska prijava na sajtu pmi.trezor.gov.rs počela je 1. juna, a od 4. juna za tu pomoć mogli su da se prijave vakcinisani građani i na broj telefona 0800/100-302. Poziv je bio besplatan.

Kako je rekao ranije ministar finansija, ova mera nije samo ekonomska, već treba dodatno da motiviše ljude da prime vakcinu, zbog svog zdravlja.

– Ukupno se prijavilo 1.395.000 građana, ukoliko na to dodamo i sve penzionere koji nisu imali obavezu da se prijavljuju već će automatski dobiti novac, to je ukupno 2.401.000 građana – rekao je Siniša Mali.

Kaže da je pravo na 3.000 dinara imalo 2,5 miliona građana koji su se vakcinisali do 31. maja, te je istakao da su se gotovo svi koji su se vakcinisali i prijavili za ovaj vid podrške.

Mali ističe da ovo nije kraj pomoći države, te da će do kraja meseca, u sklopu trećeg paketa pomoći, biti isplaćena treća rata za auto prevoznike.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar