14°C

Beograd

Photo: Youtube, Printscreen/Jutarnji program TV Happy

Izvor: Happy BSC

PODSETIMO SE ŠTA JE LAZANSKI GOVORIO U NAŠOJ EMISIJI "DOBRO JUTRO SRBIJO"!

Podsetimo se na ono što je Miroslav Lazanski govorio u emisiji "Dobro jutro Srbijo" naše televizije.

VAŽNO:

VAŽNE ODLUKE ZA OPSTANAK SRPSKOG NARODA: Vučić sutra sa rukovodstvom Republike Srpske tačno u podne!

ZAPALIO SE AUTOBUS: Vraćao se iz Skoplja, putnici uspeli da izađu iz vozila na vreme

SELAKOVIĆ PREKINUO OBRAĆANJE: Zastava ne sme da bude dole! (VIDEO)

AUTO SLETEO U PROVALIJU NA IBARSKOJ MAGISTRALI: Povređena 4 putnika!

- Termin „istraživači novinari“ nikada nije postojao niti postoji igde osim kod nas, ako ste dobar novinar svaki vaš tekst je plod dobre analize, postoje samo dobri i loši novinari. U Britaniji sam upoznao kolegu koji mi je rekao da je komentator nosača aviona i da je o tome napisao 6 knjiga. Britanska vlada ga konsultuje o ovoj temi, dakle postoji samo ta podela, na dobre i loše novinare. Imam 6 -7 kolega iz Zagreba i svi su postali ambasadori, ali nisu mi čestitali kad sam otišao u diplomatiju, nismo se čuli godinama. U Rusiji Komersant ili radio Eho Mosve takođe i sajtovi veoma su kritički orjentisani prema radu vlade. Tamo je kapitalizam u punom procvatu, za medije kojih ima mnogo kritika je uobičajena. Neka vrsta izolacije od strane Zapada tamo postoji, ali oni imaju prema Srbiji jedan prijateljski stav i meni je veoma prijatno da tamo radim. 

- Svaka zemlja koja ima potencijalni problem sa islamskim radikalizmom ima u Damasku svoju ambasadu. Mislim da Rusi razumeju pod kakvim je pritiscima Srbija i to za njih nije ništa iznenađujuće oni veoma poštuju našu politiki neutralnosti. Krem ekonomske misli u Rusiji je neoliberalan, međutim  nijedan zapadni stručnjak ne može da izmeni nivo trpeljivosti ruskih građana kada treba da očuvaju nacionalnu čast. Rusija sada zarađuje više novca od izvoza poljoprivrednih proizvoda nego od naoružanja.

- Nama iz Rusije sukcesivno stiže iz oružje i mi smo pitali odgovarajuće strukture u Crnoj Gori da to u Srbiju uđe preko Luke Bar, međutim odgovorili su nam da to nismo zatražili pismenim nego usmenim putem. Na moje postavljeno pitanje možemo li to da uradimo nije stigao odgovor i to je sve tužno. Smatram da smo mi dva bratska naroda i moj motiv je bio da svom kolegi Šćepanoviću kažem da nam omogući da to obavimo što jeftinije, međutim niko im tu moju molbu nije dostavio pismeno, propust je ipak u našem MSP, pričao je Lazanski.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar