14°C

Beograd

Photo: Youtube/Printscreen /Jutarnji Program TV Happy

Izvor: Tanjug

VUČEVIĆ: Medijske špekulacije prave zabunu u javnosti

 Potpredsednik SNS Miloš Vučević izjavio je da je krivična prijava protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina podneta zbog navoda u medijima koji dovode u vezu državni vrh sa organizovanim kriminalom kako bi se, kako je rekao, sve isteralo do kraja, bez prostora za manipulaciju.

VAŽNO:

VUČIĆ UPUTIO SAUČEŠĆE POVODOM SMRTI LAZANSKOG: Srbija je izgubila velikog čoveka - hvala mu za sve!

MILOMIR MARIĆ SA GOSTIMA O SEĆANJIMA NA LAZANSKOG: Bio je šarmantni profesionalac - svi su ga voleli, čak i oni koji su mu zamerali!

PODSETIMO SE ŠTA JE LAZANSKI GOVORIO U NAŠOJ EMISIJI "DOBRO JUTRO SRBIJO"!

Vučević je  rekao da te medijske špekulacije prave zabunu u javnosti i stvaraju utisak da postoji neko prikrivanje.

"Razlog podnošenja krivične prijave je kanonada vesti koje su prethodnih dana plasirane pre svega u medijima koje su pod kontrolom ili u vlasništvu određenih predstavnika bivšeg režima i tajkuna, a u kojima su navodne izjave Veljka Belivuka predstavljene kao notorna istina čime se pravi opasna konstrukcija između oganizovane kriminalne grupe i najvišeg državnog rukovodstva", rekao je Vučević.

Dodao je da se oni koji su pokrenuli hapšenje kriminalne grupe povezuju sa ljudima optuženim za najteža krivična dela.

"Da se ne bi sve svelo na medijski krivični postupak, koji je postao praksa u Srbiji, i da ne bi bilo scenarija kao kod Jovanjice, ja kao pravnik i advokat, ne kao gradonačelnik, podneo sam krivičnu prijavu kako bi tužilaštvo utvrdilo sve činjenice", rekao je Vučević.

Istakao je da je ovo veliki i opasan pritisak na državu i celokupnu javnost i dodao da bi bilo opasno ostaviti ovo nedorečeno i na nivou špekulacija.

Vučević je rekao da je narativ poznat, a to je da se pravda i pravo ismevaju, da se ponižava pravosudni sistem i da se pominje da je krivična prijava, koju je juče podneo sa poslanikom Pokreta socijalista Ðorđem Komlenskim, lažna.

"Ako je krivična prijava lažna, da li to znači da su onda lažni i navodi u medijima, a koji se upravo citiraju u krivičnoj prijavi? Svaki put kad najave da imaju neke nove dokaze, Ðorđe i ja ćemo dopuniti krivičnu prijavu jer hoćemo da sve isteramo do kraja, a ne da ostavljamo prostor za manipulacije, špekulacije i sitne manevre koji prave zabunu u javnosti i stvaraju ustisak da postoji neko prikrivanje", rekao je Vučević.

Vučević je ocenio da se prijavom predsednik Srbije ne degradira i istakao da Vučić na ovaj način može da odgovori na sve napade u zakonom predviđenom postupku, a ne da svakog dana ide od medija do medija.

S druge strane, dodao je da stavljanje kriminalaca i institucije predsednika u isti koš jeste degradiranje države i njenih građana, kao i pokušaj političkog udara na Vučića.

Dodao je da ova prijava otvara mogućnost da se sve činjenice ispitaju i dodao da ga raduje to što je Vučić izjavio da je spreman da ide na poligraf.

"Nisam čuo da su drugi spremni da idu. Ovo pokazuje predsednikovu dobru nameru i volju da sarađuje sa pravosudnim organima i da se utvrde činjenice", rekao je Vučević.

"Sada će sve morati da se dokaže. Marinika Tepić ima snimak? Super, neka pokaže video snimak", dodao je Vučević.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar