15°C

Beograd

Photo: HappyBSC

Izvor: Happy BSC

PAPOVIĆ U EMISIJI "POSLE RUČKA": Amerika-to je ogromna kolilčina nepameti iz koje mnogo smrdi!

 U emisiji "Posle ručka" gosti su bili: Dejan Miletić  -  direktor Centra za proučavanje globalizacije, Milica Đurđević Stamenkovski - Srpska stranka Zavetnici, prof dr. Radivoje Papović – bivši rektor Prištinskog Univerziteta, Darko Obradović -  Institut za nacionalnu i međunarodnu bezbednost. 

Oni su analizirali trenutne prilike na političkoj sceni sveta i kako se one odražavaju na domaću politiku. Naravno, reč je bila o avganistanskim izbeglicama i da li će oni naseliti prostor Kosova i Metohije i šta bi to značilo za naš narod i Srbiju. 

VAŽNO:

VUČIĆ U "ĆIRILICI": Nemamo rezervnu otadžbinu - NASTAVIĆEMO DA SE BORIMO! Srbija će biti NAJBOLJA U EVROPI po svom rastu!

NIKOLA ŠAINOVIĆ EKSKLUZIVNO ZA TV HAPPY: Kad se Srbi bore prava,nametne im se da su okupatori!

DRAGAN MARKOVIĆ PALMA ZA TV HAPPY: Odričem se novca za stranku da bi seljak išao na more!

GAGA ANTONIJEVIĆ EKSKLUZIVNO ZA TV HAPPY: Ja sam uljez koga je trebalo tući! OVO JE NAPAD NA PREDSEDNIKA VUČIĆA!

- Niko ne treba da se plaši jer veći talas izbeglicaneće da se stvori. Erdogan  neće dopustiti prelaz preko  Bosfora.  Izbeglice sa Blsikog istoka su prisutne kod nas odavno. Migranti utiču 1 odsto u kriminalitetu u našoj zemlji i to između sebe.  I da dođu, nema nikakvih bojazni od njih. Sve komplikuje antimigrantska priča i predsrasude o njima. Bitno je da se podigne nivo međunarodne saradnje kada je reč o izbeglicama iz Avganistana. Ono što je važno je da nema apokaliptičnih scenarija. Neće se obistiniti. Ne očekujem značajniju promenu. Dominantni su Avganistanci, oni su prisutni ovde odavno- Darko Obradović.  

- Oni su očigledno bili prethodnica migranata koji su došli u Evropu. Ne smemo da ih olako tretiramo. To su ljudi koji su bili obučavani od strane SAD i  spremni su za vojne aktivnosti. Ne želim da zamislim situaciju da im Srbija bide usputna stanica. One noći kada je pala proamerička struktura u Avganistanu, to je bila noć kada ni jedan Albanac na Kosovu nije mirno spavao-Milica Đurđević Stamenkovski. 

- Verujem u svoju državu i nemam strahove od avganistanskih izbeglica. Složiću se sa Obradovićem. Trećina izbeglica koji su trenutno u Srbiji su Avganistanci. Oni su i pre toga prolazili kroz Srbiju i išli ka Zapadnoj Evropi. Mislim da mi jesmo vrata Evrope, ali mislim da mi nismo interesantni teroristima, ako ih uopšte ima među njima. Do sada se tako pokazalo i ne verujem da će biti drukačije. Ono što zabrinjava je šiptarsko rukovodstvo. KiM se neodgovono odnosi u ovoj situaciji. To jeste izazov-rekao je Dejan Miletić. 

- Taj termin "izdaja Avganistana" ja malo drugačije gledam i shvatam. Amerika odlično zna šta radi. Pitanje je vrlo prosto. Zašto se izbeglice ne nasele u SAD ili Kanadu? Imaju prostora i potencijala sve da ih prime. Suštinsko pitanje je zašto nam ih šalju u Evropu? Naprimer, Voker zna šta će sa Avganistanci na Kosovu i šta će da radi. Nadam se da će naše rukovodstvo shvatiti to. Da se ne šalimo mi ovde pred javnosti.  Amerikanci nikada nisu slali nemoćne, stare i bolesne u Evropu. Šalju snažne mlade muškarce. Što ćuti Evropa na to? Ako im je stalo do Avganistanaca, Amerika ima gde da ih smesti. Očekujmo da ovo neće s mirom proći, mada se čuju dobro glasovi iz Evrope - rekao je Radivoje Papović. 

-  32. 000 Avganistanaca,  žena,  dece i mušrkaraca se nalazi u SAD od kada je počela kriza sa talibanima. Pokušavamo da pričamo o jednom. Oni beže od radikalnog islama. Izbeglice  nisu radiklani muslimani. Oni su želeli uz pomoć Amerikanaca da se emancipuju i grade zemlju. Kada je Rusija izvezla komunizam u Avganistan, tog trenutka buja radikalni islam u Avganistanu. Oni će biti razmešteni širom Evrope. Ne dolaze talibani, doalze Avganistanci i velika je razlika-rekao je Obradović.  

- Na KiM ne živi više od milion Albanaca. To su pokazali izbori. Oni se organizovano iseljavaju. Te večeri kada je pao Kabul, nijedan Šiptar nije mirno spavao. Kada poslednji NATO džip napusti bazu, srušiće se i tzv Kosovo. Mi ne treba da bistrimo tu politiku šta se dešava sa SAD. Nas treba da zanima jedna stvar- da je teško biti američki  neprijatelj,  a još gore njihov saveznik. Amerika koja je '99. godine je širila narativ da je svetionik slobode. Amerikanci će ostaviti Kosovo na cedilu. Kvazi nezavisnost će im se obiti o glavu. Nema dovoljno mesta u američkim transporterima da svi stanu-rekla je Milica Đurđević Stamenkovski. 

PROČITAJTE JOŠ:

BROJ OBOLELIH RASTE: Više ih i na respiratoru!

PREMIJERKA O MINIMALCU: Ne deluje realno 39.000!

PIJANI VOZAČ JE USMRTIO MLADU DEVOJKU: Danas počinje suđenje!

ŠTA NAS OČEKUJE SUTRA: Da li ćemo kišobran ili suncobran?

- Globalna politika se vodi interesima. Tramp je pitao šta to SAD dobija za to što se daje 10 milijardi godišnje za KiM. Da li je to ruta za narkotik? Tamo imate mafiju koja vlada u senci. Centralna Srbija ne može da ostane ravnodušna. Pričamo o eventualnom scenariju koji će se desiti. Godišnje se uloži u KiM 10 milijardi dolara. To je ogroman novac što se besmisleno troši. Ogromna su to sredstva. Šta se vraća sa KiM Americi? Bajden očigledno još živi u devedesetim i nastavio je tu politiku. To nesnalaženje se vidi sad. On je obećao ujedinjenje Amerike i to je uspelo u kratkom roku, ali protiv sebe. Ti izveštaji koji su išli iz Avganistana su frizirani. Tako se slično radi i sa Kosovom. Amerikanci žive svoj san da su nekoga oslobodili-rekao je Miletić. 

- Neće Amerikanci tako lako da odu sa Kosova. Njima je strateški ovde važno. Bondstil i Preševo,  to su dve tačke od posebno strateškog značaja. Taj deo se mora zubima braniti. Znaju to Ameri i bolje od nas. Njihove namere su da iz Azije pređu u Evropu i prave neprijatnosti u Evropi. "Severni tok" je neprijatnost. Do kad oni misle da uređuju stvari u tuđoj kući? Samo na jednoj činjenici ću vam reći-kada je bio referendum za izbor zvaničnog  jezika u Americi, samo za 2 odsto je prevladao engleski, a ne nemački. Niko se nije bunio što se nemački jezik uništio u Americi, a sve manje je u funkciji i u sopstvenoj zemlji. Znam kako se nemački narod nosi sa tim u svojoj zemlji. Sve je onako kako su morali. Amerika-to je ogromna kolilčina nepameti iz koje mnogo smrdi. Ta bezumnost ima neki svoj kraj. Nadam se da ćemo dočekati i to na Kosovu vrlo brzo-rekao je Papović. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar