3°C

Beograd

Photo: twitter/printscreen,SanjaZikina

Izvor: informer

SASLUŠANJE OSUMNJIČENIH ZA RUŠENJE ZGRADE NA VRAČARU! Evo šta je epilog drame u Vidovdanskoj

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je da je danas počelo saslušanje odgovornih za rušenje zgrade na Vračaru.

Postupajući po krivičnoj prijavi podnetoj od strane Sekretarijata za inspekcijske poslove – odeljenje za inspekcijske poslove protiv B.S. M.R. D.R. i G.M. zbog izvršenja krivičnog dela Teško delo protiv opšte sigurnosti iz čl. 288 st. 1 u vezi čl. 281 st. 1 КZ, a povodom događaja kada se na Vračaru urušio deo zgrade u Vidovdanskoj ulici, tužilaštvo je za zakazalo saslušanje osumnjičenih u istrazi za 26.08.2021. godine.

VAŽNO:

IVICA DAČIĆ NA TV HAPPY: Da se Crna Gora nije otcepila, mi se ne bismo ponovo zvali Srbija!

VUČIĆ I DODIK DANAS: Naše zajedništvo ne sme biti dovedeno u pitanje!

TUGA ŠIROM REGIONA: Mediji u okruženju sa pijetetom izveštavaju o smrti Laneta Gutovića

AMBASADOR SRBIJE MARKO ĐURIĆ ZA " DOBRO JUTRO SRBIJO": Srbija rapidno odskače po nivou razvoja infrastrukture, ekonomiji i dobrim odnosima u regionu!

Podsećamo da se dana 16.7.2021. godine urušio deo zgrade u Vidovdanskoj ulici na Vračaru, prilikom izvođenja radova na susednoj parceli, te je pregledom dokumentacije, izvršenim uviđajem Građevinske inspekcije i policije i prikupljenim izjavama utvrđeno da temeljna jama nije bila propisno i dovoljno obezneđena, odnosno da nije bila obezbeđena u skladu sa propisima i projektom koji je odobren, usled čega je najverovatnije došlo do pucanja šipova i obrušavanja.

Za današnje saslušanje osumnjičeni investitor B.S. i izvođač radova M.R. su angažovali branioce, koji su obavestili postupajućeg zamenika da nisu u mogućnosti da prisustvuju današnjem saslušanju zbog unapred zakazanih obaveza i zbog korišćenja godišnjeg odmora, dok je osumnjičeni G.M. izjavio da nije angažovao branioca, pa kako je za krivično delo koje mu se stavlja na teret obavezna odbrana, izjavio je da će to učiniti za naredni termin saslušanja, iz kojih razloga je tužilaštvo u najkraćem roku zakazalo saslušanje osumnjičenih za 02.09.2021. godine.

Nakon što je osumnjičeni D.R. saslušan i nakon pribavljanja određene dokumentacije tužilaštvo će proširiti postupak na još dva lica, a biće dat nalog policiji da se izvrše dodatne provere u odnosu na još jedno lice za koje postoje osnovi sumnje da je učestvovalo u izvršenju krivičnog dela.

U daljem toku postupka, a nakon saslušanja svih okrivljenih, biće naloženo građevinsko-tehničko veštačenje, ispitani oštećeni i svedoci, sprovedene sve druge dokazne radnje i doneta odluka.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad