15°C

Beograd

Photo: HAPPY BSC

Izvor: Happy BSC

VELIKO PRIZNANJE: Ulica u Paraliji dobija ime Dragana Markovića Palme (GALERIJA)

Gradonačelnik grada Katerini Konstantinos Koukodimos danas je na zvaničnom prijemu u Katerini saopstio da će jedna ulica u Paraliji, koja pripada Katerini dobiti ime Dragana Markovića Palme. Kuokodimos je to saopstio na prijemu za srpsku delegaciju na čijem čelu jeste Marković, a prisutni su bili funkcioneri Jedinstvene Srbije, medju kojima i dva narodna poslaika Života Starčević i Slavenko Unković, kao i više poljoprivrednika iz Srbije, jer zbog epidemioloških mera nije bila moguća brojnija poseta gradonačelniku Katerine. "Gospodine Markoviću, osim što ste počasni građanin grada Katerini, ja želim da Vam se još više zahvalim na svemu što radite, kako na unapredjenju odnosa Jagodine i Katerine i Paralije, tako i na unapređenju odnosa Srbije i Grčke.

VAŽNO: 

DAČIĆ: Od evroparlamentaraca NISAM DOBIO tekst predloga za izmenu izbornih uslova u Srbiji

DR KON U "DOBRO JUTRO SRBIJO" OTKRIO: Nošenje maski može u potpunosti da zameni vakcinaciju

PROGNOZA ZA PONEDELJAK 30. AVGUST: Razvedravanje i skok temperature

Vi ste tu saradnju podigli na još viši nivo i zbog svega toga ja ću na sednici Skupštine grada Katerini predložiti da jedna ulica ponese Vaše ime - Ulica Dragana Markovića Palme i siguran sam da će ovaj moj predlog biti jednoglasno usvojen od strane odbornika grada Katerini", rekao je Kuokodimsi.

Marković je prihvatio ovaj predlog. "Naravno da prihvatam Vaš predlog i počastvovan sam, sve što radim u odnosima između Srbije i Grčke, kao i ovde u regiji Pierija, u Paraliji, ne radim da bi dobio neku titulu ili ulicu, već su to moja ljudska osećanja. Moja porodica i ja već 37 godina letujemo u Paraliji i bez obzira na moju funkciju i rejting u Srbiji, ja se nisam promenio", rekao je Marković zahvaljujući se gradonačelniku Katerine na ovoj velikoj časti. U Grčkoj, tačnije u Atini postoji Karađorđeva ulica, a u Parizu Kralja Petra Prvog Karađorđevića, ima i nekolko Teslinih ulica, kao i beogradskih i srpskih, tako da je Dragan Marković Palma ušao u red malobrojnih Srba čije ime nose ulice u svetu. 

Marković je rekao da je prilikom prethodne posete maja meseca, kada je doveo delegaciju od 600 lekara u Paraliji od gospodina Kukodimosa, koji je bio i narodni poslanik dobio informaciju da Grčka nikada neće priznati nezavisnost Kosova i Metohije. Tih dana je provejavala priča da postoji takva mogućnost jer je Kancelariji Kosova u Atini podignut status od trgovačke kancelarije u Kancelariju za zastupanje kosovskih interesa do nivoa direktorata ministarstva. Kukodimos je proverio kod nekih članova Vlade Grčke i prvi nam dao tu radosnu informaciju koju je nedavno potvrdio i premijer Grčke Micotakis. Na tom prethodnom putovanju Dragan Marković Palma je javno zatražio  da se ukine PCR test za građane Srbije i da granica radi 24 sata, što je nakon nekoliko dana i urađeno. 

PROČITAJTE JOŠ: 

GORAN VESIĆ U "DOBRO JUTRO SRBIJO": Šta sve novo prestonica dobija - OVO SE DO SADA NIJE DOGODILO U BEOGRADU!

DANAS SLAVIMO SVETOG MIRONA: Posebno OVI LJUDI treba da pročitaju molitvu!

STEFANOVIĆ otvorio međunarodno takmičenje VOJNE POLICIJE "Čuvar reda" u Kraljevu

GUŽVE U SAOBRAĆAJU, NAORUŽAJTE SE STRPLJENJEM: Teretna vozila na graničnim prelazima čekaju i do DVA SATA

Inače Dragan Marković Palma je i počasni građanin Katerinija i počasni konzul Grčke u Srbiji.

Delegacija od 992 poljoprivrednika iz 35 gradova u Srbiji nastavlja svoju posetu. Sutra će obići nekoliko farmi i videti na koji način se njihove kolege u Grčkoj bave stočarstvom. Sinoć je organizovana svečena večera za polovinu članova delegacije i u toku večere se predsednik Vučić telefonom direktno uključio i pozdravio prisutne poljoprivrednike i rekao im da ne brinu i da će država pomagati poljoprivredne proizvođače. Večeras će biti organizovana svečana večera za drugu polovinu delegacije. Na svečanim večerama poljoprivrednike zabavlja čuvena estradna zvezda Gordana Lazarević, koja je svoj program započela i podigla atmosferu čuvenom pesmom Vidovdan. 

Novac za organizaciju ovog putovanja najvećim delom obezbeđen je od novca koji Jedinstvena Srbija prima iz budžeta kao parlamentarna stranka na osnovu broja poslanika a manjim delom od drugih donatora. 

PALMA POKLONIO SRPSKU ŠAPKU, OPANKE, KANICE I SRPSKU DUNJU GRADONAČELNIKU KATERINIJA 

Nakon sastanka Marković i njegov domaćin Kukidimos razmenili su poklone, a Palma je doneo specifičan poklon gradonačelniku Katerine. " Poklanjam vam jednu srpsku šapku koju su srpski vojnici nosili u 1. i 2. svetskom ratu. Nekada su na čelu imali kokardu i petokraku, a ja sam stavio zastave Srbije i Grčke. Pored kape poklanjam vam srpski opanak, kanice za pojas i domaću srpsku dunju rakiju", kazao je Marković. Kuokodimos je uzvratio najkvalitenijim vinom iz tog dela Grčke.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar