Izvor: Happy BSC
14.09.2021 u 20:07
0

U emisiji „AKTUELNOSTI“ gosti saglasni da je NEOPHODNO SMANJITI TENZIJE U CRNOJ GORI

U večerašnjoj emisiji „Aktuelnosti“ autor i voditelj Antonela Jelić sa svojim sagovornicima Vladislavom Dajkovićem i Darkom Obradovićem govorila je o ustoličenju mitropolita Joanikija na Cetinju i haosu koji su tim povodom izazvali protivnici ne samo ustoličenja nego i ideje suživota srpskog i crnogorskog naroda, u zajedničkoj državi Crnoj Gori.

PROČITAJTE JOŠ: SUTRA JE DAN SRPSKOG JEDINSTVA, SLOBODE I NACIONALNE ZASTAVE!

Dajković i Obradović saglasni su da je Crna Gora duboko podeljena država u konstantnoj političkoj tenziji, ali nikakve sumnje nema da je sve što se poslednjih meseci dešava u Crnoj Gori pokazatelj političkog  kraja Mila Đukanovića koji je izgubio podršku međunarodne zajednice na koju se decenijama oslanjao. Zloupotreba autoriteta kojoj je Đukanović i ovog puta pribegao, nije novo u političkoj karijeri predsednika Crne Gore. Manipulativni mehanizmi kojima je ovladao kao najdugovečniji predsednik jedne države u Evropi, ovog puta bili su u korist njegove štete.

Pokušaj državnog udara nije uspeo, ali ono što je Đukanović uspeo jeste da na svoj politički život stavi tačku. Jasno je da iako dobro pripremljen scenario nije bio savršen i da propusti koji su postojali oslikavaju poptpuno jasno nameru Đukanovića da zloupotrebi ustoličenje mitropolita, zarad pokušaja očuvanja sopstvene vlasti i velikog spekulativnog kapitala stečenog na siromaštvu crnogorskog naroda.

VAŽNO: MEĐUNARODNA NEZAVISNA KOMISIJA: Nije bilo genocida u Srebrenici!

Cetinjski manastir je sada vlasništvo države Crne Gore, a ne opštine Cetinje i nema više mogućnosti da mala grupa ljudi spori vlasništvo države nad manastirom. Neuspešan pokušaj bilo je da se manastir oduzme od svojih pravih vlasnika i preda u ruke tzv komita, koji ne znaju istoriju niti ko su bili komite, a zloupotrebljavaju njihovo ime. Odnosi sa Srbijom se ne smeju zaoštravati i tu je neophodna politička mudrost, odmerenost, tolerancija, kompromisi i državnička vizija.

PROČITAJTE JOŠ: Prikaz naoružanja i vojne opreme sutra na Ušću 

Podgorica je mali grad u kome se takoreći svi građani poznaju i teško je da se bilo koji događaji u potpunosti sakriju. Predsednik Crne Gore provodi vreme u gradskim kafićima i diskotekama i to je jedan u nizu pokazatelja kolika je njegova briga za sopstveni narod. Deripaska je koliko juče bio Đukanovićev prijatelj, preko noći je postao neprijatelj iako je milione ulagao u otcepljenje Crne Gore ne znajući očigledno karakter svog prijatelja, koji tehniku političkih ili biznis „preletača“ savršeno dobro poznaje i istoj često pribegava.

Etnizacija političkog delovanja u Crnoj Gori jeste problem, ali nije nerešiv  i važno je da politički akteri iz svih događaja izvuku kvalitet i ojačaju i unaprede državu da se nemiri iz Crne Gore ne bi prelili u region i da nam se u smislu konflikta, istorija ne bi ponovila.

 Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Ukoliko ste propustili neku od emisija posetite naš You Tube kanal i budite uvek u toku https://www.youtube.com/channel/UCQEXV1FhjpMXVYIJJCQPfLg

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter