11°C

Beograd

Photo: Youtube/Printscreen /Sputnjik Srbija

Izvor: Tanjug

PATRIJARH PORFIRIJE: Neka je celom srpskom narodu blagosloven ovaj praznik

 Patrijarh SPC Porfirije večeras je u Beogradu, na centralnoj svečanosti obeležavanja Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, na Savskom trgu kod spomenika Stefanu Nemanji, pozvao srpski narod da bude jedinstven i građane da nikad ne budu vođeni sebičnim i sitnim strastima i interesima, kao i da ne budu suprotstavljeni jedini drugima.

PROČITAJTE JOŠ: ALARMANTNO: Više od dve stotine zaraženih u Jablaničkom okrugu

"Molim se Bogu na današnji dan sa svima vama saobranima da nikada ne budemo pokretani sebični i sitnim strasti i interesima, da ne budemo nasuprot jedini drugima već da budemo jedno u sebi i među sobom, a onda da gradimo i jedinstvo sa svima", poručio je patrijarh srpski u prisustvu predsednika Aleksandra Vučića i državnog vrha Srbije, kao i člana Predsedništva BiH Milorada Dodika.

Poglavar SPC je istakao da nije važno koliko ćemo uspeti već da budemo na tom putu - da uredimo sebe i svoj dom i da kao takvi pokušamo da budemo dobar primer i ugled svima u dobru i vrlini, nezavisno od toga šta nam drugi misle i čine.

VAŽNO: Na dan proboja Solunskog fronta Srbi slave dva idela - JEDINSTVO I SLOBODU

Tako ćemo biti blagosloveni, kazao je Porfirije i poručio: "Neka je celom srpkom narodu blagosloven ovaj praznik, amin Bože".

Patrijarh je, takođe, poručio da jedinstvo naroda ne sme biti zasonovano ni na sebičnim interesima, na tome da se zatvorimo u sebe i odvojimo od drugih, jer bismo tako bili u konfliktu sa njima.

PROČITAJTE JOŠ: U EMISIJI "TELEMASTER": Moramo obratiti posebnu pažnju na decu ometenu u razvoju

Kako je rekao, na tako zasnovanim ciljevima jedinstvo bi se pretvorilo u svoju suprotnost i vratilo nam se kao bumerang i razorilo nas.

Patrijarh Porfirije, takođe, ukazao je da ne može neko biti svetski, a da nije svoj.

Niko te neće voleti ni poštovati ako ne voliš i ne poštuješ sebe i svoje, poručio je Porfirije.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar