1°C

Beograd

Photo: insTagram/printscreen

Izvor: ALO

Dr Grujičić obratila se roditeljima povodom zabrinutosti za zdravlje dece!

Čuvena doktorka Danica Grujičić javno je uputila upozorenje zgranuta povećanjem prekomerne gojaznosti i dijabetesa kod dece.

- Ogroman problem danas kod dece nezdrava hrana i malo aktivnosti. Nažalost sve je više prekomerne gojaznosti kod dece i pojave dijabetesa. Stvari treba sistemski rešavati i skloniti decu iz pekara i brzih hrana gde se truju svakodnevno. Najbolje uvesti pun obrok u škole gde će deca po programu nutricinista imat zdrave i pune obroke. I naravno povećanje fizičke aktivnosti. Najbolji primer je Francuska koja u svim školskim ustanovama ima svoju kuhinju gde se pripremaju obroci po mesečnom planu nutricinista. Često jurimo za stvarima koje su nam nepotrebne, a svesno gubimo ono što nam je najdragocenije, a to je zdravlje. Kako naučimo decu od malih nogu tako će živeti i te navike će preneti na svoje potomstvo - između ostalog je poručila doktorka.

PROČITAJTE JOŠ: Imate neodoljivu želju za slatkišima, peruta vam se koža, imate košmare? OVO JE UZROK!

To je potvrdilo i istraživanje Centra za vežbanje, zdravlje i sportske nauke koje je pokazalo da svako treće dete u Srbiji ima višak kilograma.

PROČITAJTE JOŠ: KONTRACEPCIJA KROZ ISTORIJU: Pilula o kojoj se šapuće

Kombinovana nastava od danas će se primenjivati u 7. i 8. razredu osnovnih škola u devet lokalnih samouprava u Srbiji i u srednjim školama u 45 opština i gradova

Treći model ili onlajn nastava sprovodiće se u srednjim školama u osam lokalnih samouprava - Bajina Bašta, Užice, Lebane, Lajkovac, Ljig, Ivanjica, Bela Palanka i Sremska Mitrovica.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad