22°C

Beograd

Photo: HappyBSC

Izvor: Happy BSC

UMRLA ZBOG ZAKASNELE REAKCIJE HITNE POMOĆI, IZA NJE OSTAO SIN: Potresna ispovest supruga nesrećne žene u emisiji "Posle ručka"

Da li lekara za jednu grešku bi trebalo da osudimo? Da li je to jedina profesija gde ne praštamo propuste?

U emisiji "Posle ručka" kod Jovane Grgurević, imali smo jako tužnu priču. Naime, on je izgubio suprugu jer hitna pomoć nije stigla na vreme. Dejan Zejnula se posvetio okupljanju pacijenata koji su stradaki od greške lekara. On kaže:

PROČITAJTE JOŠ: U EMISIJI "POSLE RUČKA" ISPOVEST MIRJANE SLAMA NAJTVRĐA SRCA: Sa štakama je išla na posao, a radila kao čistačica!

-Dosta pacijenata mi se javlja. Postoje greške koje su splet nesrećnih okolnosti, ali ima i nesavesnog lečenja. Najveći problem je doći do dokumantacije. Moj slučaj se malo pomerio. Veliki napor sam učinio. Podnete su tri krivične prijave. Imam utisak da zato što sam anoniman slučaj ide sporo.

Dejan dalje kaže:

PROČITAJTE JOŠ: ENTERIJERISTA IRENA KARLIČIĆ U EMISIJI "SAVETNIK": Multifunkcionalnim metodama možete napraviti interijer u svojoj kući koji vam odgovara!

-Životi su se svima nama promenili posle njene smrti. Najveći problem koji se desi je nedostatak empatije i zatvorenost institucija. Ja sam molio da mi objasne kako je moguće da žena koja se smejala da je za dva sata mrtva. Meni je to neobjašnjivo. Sam sam krenuo da istražujem šta se desilo.  Lekar je primio u salu za reanimaciju gde je ona preminula. Imam saznanja da je u kolima hitne pomoći vraćana u svesno stanje. Ona je predata kardiologu i nakon toga je preminula. Dovezena je svesna i orijentisana a doktorka je napisala da je dovezena mrtva. Neko tu laže. Ja sam kupio stručnu literaturu koja košta jako mnogo da bih istražio slučaj. Ja tvrdim da je moja supruga ubijena. Ona nije umrla nego je ubijena. Imam saznanja da je primila injekcije koje mogu da izazovu smrt. Ne smem da kažem imena doktora koji mi kažu da sam u pravu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

-

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar