1°C

Beograd

Photo: Youtube/Printscreen/kosovo Onlajn

Izvor: Novosti

KURTI RASPOREDIO JOŠ SPECIJALACA: Primećene dodatne trupe raspoređene prema Leposaviću

Na prelazu Jarinje peti dan građani severa Kosmeta protestuju protiv odluke Prištine zabrani ulazak automobilima sa srpskim registarskim tablicama, kao i zbog slanja specijalnih kosovskih jedinica na sever KiM.

Na blokadi, dugačkoj oko tri kilometra, gde su na putu od Jarinja prema Leposaviću postavljeni kamioni i automobili, danas je bilo više specijalaca nego prethodih dana.

PROČITAJTE JOŠ:  CVETIČANIN U "POSLE RUČKA": Dobro je što nemamo sistematske sukobe organa reda KiM sa srpskim življem

Na prilazu blokadi iz pravca Jarinja, osim oklopnih vozila, uočeno je  tridesetak  raspoređenih kosovskih specijalaca, kojih ima i na sredini i na kraju blokade prema Leposaviću.

- Rešeni smo da ostanemo ovde. Ovo je samo naša reakcija na odluku prištinskih vlasti sa kojom se ne slažemo. Tom odlukom se nama na severu uskraćuje sloboda kretanja - ističu okupljeni.

Na početku blokade postavljeni su šatori, a na nekoliko mesta je naložena vatra koju su građani održavali od protekle noći. Stigli su i žitelji Kosovske Mitrovice, Zvečana i Leposavića, istrajni da ostanu dok se specijalci ne povuku i dok se ne ukine zabrna srpskih tablica.

PROČITAJTE JOŠ:  MINISTAR LONČAR oštro osudio napad na majku Aleksandra Vučića

Naši sagovornici ističu da ne žele da izazivaju incidete, ali se boje da to ne urade pripadnici kosovske polcije, kao što su to učinili u četvrtak ujutru kada su pretukli trojicu Srba iz sela Banje kod administrativnog prelaza Brnjak.

- Ovim potezom, slanjem specijalaca Rosu, prištinske vlasti zapravo žele da pokore sever Kosmeta što su pokušavali i proteklih dvadesetak godina - ističu građani na barikadama.

Inače, administrativni prelazi Jarinje i Brnjak i dalje su neprohodni za motorni saobraćaj i moguće je preći samo peške.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad