3°C

Beograd

Photo: Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije

Izvor: tanjug

Oštećeni u zemljotresu dobili pomoć od Srbije: 115 komada bele tehnike put Petrinje i Gline

 Komesarijat za izbeglice i migracije Srbije saopštio je danas da je podelio 115 komada bele tehnike, vrednosti oko 25.000 evra, stanovnicima u okolini Petrinje i Gline čije su kuće stradale u prošlogodišnjem zemljotresu.

-Ovo je deo naše pomoći namenjene ljudima koji su stradali od zemljotresa i nije to samo pomoć u beloj tehnici, već se radi o poruci institucija Srbije da brinu o ovim ljudima i da će u budućnosti pažljivo slušati njihove potrebe i pomagati- izjavio je savetnik u Komesarijatu za izbeglice i migracije RS Dejan Milisavljević.

PROČITAJTE JOŠ: KORONA U GRADOVIMA SRBIJE: Pored Beograda, još 9 gradova beleži trocifren broj zaraženih!

Milisavljević je naveo da je vrednost ove donacije oko 25 hiljada evra, a pružena je pomoć 115 povratničkih porodica te najavio da se već sada planira pomoć za sledeću godinu.

-Do sada, u proteklih 11 godina, Komesarijat za izbeglice i migracije RS donirao je pomoć u vrednosti od oko milion evra za više od 5.000 povratničkih porodica. Raduje me što sam prisustvovao preuzimanju i upoznao svakog meštanina i razgovarao s njima- kazao je on i istako da se radi o divnim i hrabrim ljudima.

Iz Komeserijata saopštavaju da se kamion iz Beograda zaustavio najpre u Blinji kraj Petrinje gde ga je dočekalo desetak meštana kojima su namenjeni kućni aparati.

Oštećeni u zemljotresu Milan Vranjanin iz Luščana kazao je da mu je u potpunosti uništena kuća kao i sve u njoj.

PROČITAJTE JOŠ: KURTI RASPOREDIO JOŠ SPECIJALACA: Primećene dodatne trupe raspoređene prema Leposaviću

-Između ostaloga razbijena mi je veš mašina, pa žena već gotovo devet meseci pere rublje na ruke. Srećni smo što smo rešili problem pranja veša, ali kako ćemo rešiti problem života i življenja, to ne znam- rekao je on.

Izrazio je zabrinutost jer radovi na obnovi kuće teku sporo i da strahuje od zime jer oštećeni u zemljotresu još žive u kontejnerima.

-Hvala dobrim ljudima na ovom daru, jer nam je sada svaka pomoć itekako dobro došla- izjavio je za portal Srpskog narodnog veća 70-godišnji Vranjanin.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad