Izvor: Informer
14.10.2021 u 09:28
0

Ovde su nepokretni ustali, deca progovorila, nerotkinje rodile!

Veliki hrišćanski praznik  Pokrova Presvete Bogorodice ustanovljen je u čast javljanja Majke Božije u 10. veku, u Vlahernskoj Crkvi u Carigradu. Tokom Molitve, Presveta Bogorodica pojavi se kao Carica Neba sa Zlatokrasnom Porfirom, Ogrtačem kojim pokrivaše i štitiše Crkvu prepunu naroda.
Ostalo je zapisano da su ovaj Čudesni događaj 911. godine u vreme cara Lava Mudrog, videli Sveti Andrej i njegov učenik Epifanije. Veoma je poštovan u Rusiji i brojni su ruski hramovi posvećeni Pokrovu Presvete Bogorodice.

PROČITAJTE JOŠ: Svaka obolela osoba u teškom stanju je nevakcinisana trudnica!

U Kruševačkom kraju izgrađene su crkve Pokrova Presvete Bogorodice na Rasini i u Đunisu. To mesto je otkrila devojka Milojka Jocić kada je zahvatala vodu sa izvora 28. jula 1898. godine. Javila joj se Presveta Bogoriodica i rekla da se na tom mestu podigne crkva Pokrovu Presvete Bogorodice, da bi uz bogosluženje bolni i nevoljni zadobili Milost Božju.

PROČITAJTE JOŠ: KORONA U ZLATIBORSKOM OKRUGU: U bolnicama 419 obolelih

Zapisano je da su ovde mnogi nepokretni ustali iz invalidskih kolica, deca su progovorila, a ogroman je i broj nerotkinja koje su posle posete ovom svetom mestu, na svet donele zdravu i lepu decu. 

Narod je vazda prenosio sa kolena na koleno priče o najrazličitijim čudesima. A čudesima je smatrao i sve poruke koje im je slao Svevišnji. Priča vezana za manastir Pokrova Presvete Bogorodice u Đunisu kod Kruševca takođe spada u takva čudesa.

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter