12°C

Beograd

Photo: HappyBSC/ Posle ručka

Izvor: Happy BSC

ALEKSANDAR ŠEŠELJ U EMISIJI "POSLE RUČKA": Ustav Srbije je najvažniji izraz narodne volje!

Golden Rose ad

U emisiji "Posle ručka" govorilo se o komunizmu.

Aleksandar Šešelj, Srpska Radikalna stranka govorio je  o komunizmu u Srbiji.

- U parlamentu su sedeli oni koji su podržavali tadašnje građanstvo. Te stvari koje je tada propagirala levica to su sada stvari koji se primenjuju. Sve što se  tada ustalilo u Srbiji i ta podela izgubilo je smisao danas. I sada postoji ta podela na levicu i na desnicu. Ja pretstavljam Srpsku Radikalnu stranku koja se karakteriše kao desničarska.

-Stranke se dele na antiglobalističke i globalističke stranke. Monarhija i demokratija su suprotstavljene. U monarhiji se rađa neko ko je predodređen da bude šef države.

- Španija je monarhija i jedna je od najsiromašnijih zemalja. Švedska i Danska su zemlje koje su vekovima bogate. Nisu imale ozbiljne turbulencije na svom tlu.

PROČITAJTE JOŠSREĆNE TI RANE, JUNAČE: Osvanuo grafit u Kosovskoj Mitrovici posvećen ranjenom Srećku Sofronijeviću! (FOTO)

-Kanada je isto jedna od najbogatijih zemalja. To je jedan istorijski proces koji se završio. Potrebno je unaprediti sva moguća prava u Srbiji koja nemaju veze sa tipom uređenja.

-Ustav Srbije je najvažniji izraz narodne volje. Ono što ustav propisuje je apsolutni zakon. U interesu naroda je da treba da se poštuje pravo ustava i zakona. Ustav je spisak najvažnijih načela. Zakoni su ti koji treba da se poštuju- rekao je Aleksandar Šešelj.

Miroljub Petrović,Diektor instituta za prirodnu medicinu se nadovezao na temu.

- Ja sam predsednik teokratskog pokreta. Demokratija je oblik državnog uređenja gde nam se nameće suptilno ropstvo. Srbija propada zato što se ne ulaže u moralne stvari. Ključna stvar u jednoj državi je odgovornost. Nama je nasilno nametnuta demokratija- istakao je Miroljub Petrović.

PROČITAJTE JOŠKORANA U LESKOVCU ODNELA DEVET ŽIVOTA: Hospitalizovano 216 ljudi

Joško Broz, unuk Josipa Broza Tita govorio je kako ideja socijalizma treba da pobedi.

- Trenutno nemamo ni levicu ni desnicu. To je zajedničko u cilju opstanka Srbije. Važno je da se borimo za bolji život radnika i ostalog stanovništva. Moramo da se borimo za radničku klasu.

- Ne možemo da ih zastupamo ako su oni u vlasništvu neke strane kompanije. Moramo da počnemo da živimo za sutra. Ideja sociljalizma mora da pobedi- izjavio je Joško Broz.

Miloš Parandilović, portparol POKS-a se nadovezao na temu.

- Smatram da smo vratili ideologiju u politiku posle dosta vremena. Svaka nova vlast sa sobom nosi ustav i zakone u džepu.

PROČITAJTE JOŠKORONA PRESEK: Ovo su najnoviji podaci o epidemiološkoj situaciji u Srbiji

-Vlast treba da se smenjuje, ali da postoji kontinuitet da se znaju nacionalna putanja. Mi sebe deklarišemo kao umerenu desnicu. Ideja je obnova Kraljevine  i to je naše ubeđenje. Najrazvijenije zemlje Evrope i sveta su Kraljevine. Naša dinastija je autentična srpska. Sve su te dinastije potekle od ovog naroda i to je identitet i tradicija jednog naroda.

- Najbitnije je šta to za taj narod predstavlja. To je deo indetiteta. Od Prvovenčanog smo bili neki oblik monarhije to nismo bili samo pod Turcima. Mi smo jedan od retkih naroda koji se venčao spostvenom krunom- rekao je Miloš Parandilović.

Ukoliko ste propustili neku od emisija posetite naš You Tube kanal i budite uvek u toku https://www.youtube.com/channel/UCh1-xopKMTD73yhkDkur3Rw

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Golden Rose ad