28°C

Beograd

Photo: Pixabay

Izvor: Tanjug

NEVAKCINISANI ISPOD 50 GODINA NAJTEŽI PACIJENTI: Iz ove starosne grupe najmanje vakcinisanih i najteže kliničke slike

Procenat vakcinisanih ispod 50 godina veoma je mali i oni su nam najteži pacijenti, oni najviše završavaju na jedinicama intezivne nege, to su najteže borbe za njihove živote i najteži razgovori sa njihovom rodbinom, izjavio je za medije direktor VMC Karaburma pukovnik dr Ivo Udovičić.

PROČITAJTE JOŠ: DRŽAVA POMAŽE: Više od 15,600 kilograma hrane za najugroženije!

- Kako raste starosna dob tako raste i procenat vakcinisanih, što opet znači da nam je starija populacija opet ponovo ugrožena jer njihov imunitet nije toliko dobar da bi napravio dobar odgovor na virus, ali i u toj populaciji je jasna razlika, svega jedna trećina pacijenata starije dobi su vakcinisani, dok su dve trećine nevakcnisani. - rekao je on.

Što se tiče mlađih pacijenata to su pacijenti bez ikakvih prethodnih bolesti, potpuno zdravi, međutim kada dobiju virus to su najčešće najteže kliničke slike.

PROČITAJTE JOŠ: PLJUŠTE KAZNE: Zbog NEPOŠTOVANJA KOVID MERA novčano kažnjeni TRŽNI CENTRI

- Trudnice su najosetljivija kategorija populacije i one su najugroženije u tom smislu bez obzira koliko se čuvaju, ovde smo imali jednu mladu porodilju iza koje je ostala beba od tri meseca, ona je preminula pre 10-ak dana, imala je samo 26 godina. - kazao je Udovičić.

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar