Izvor: Tanjug
19.10.2021 u 14:33
0

BATAJNICA KRCATA: Kapaciteti kovid bolnice popunjeni

Kapaciteti kovid bolnice u Batajnici u kojoj je hospitalizovano 800 pacijenata, od čega 700 u jedinicama poluintenzivne nege, a 100 u jedinicama intenzivne nege, popunjeni su do maksimuma, prenose mediji. 

Direktorka te zdravstvene ustanove Tatjana Adžić Vukičević istakla je da je od 100 pacijenata koji su smešteni u jedinicama intenzivne nege 70 u kritičnom stanju, odnosno intubirani su i nalaze se na ivici života i smrti i za njih se trenutno vode najveće borbe u ovoj bolnici. 

PROČITAJTE JOŠ: KORONA U POŽAREVCU: Na lečenju 110 osoba, većina nevakcinisana sa teškom kliničkom slikom! 

Kako kaže, u kovid bolnici u Batajnici ima i vakcinisanih pacijenata, ali njihove kliničke slike su daleko lakše i njihov oporavak je izvestan, a u bolnici su i dve porodilje, od kojih je jedna porođena carskim rezom. Najmlađi pacijent ima 22, a najstariji 96 godina.  

– U odnosu na mart prošle godine kada sam mislila da ne može ništa gore da nas zadesi, sada se desilo to gore sa ovim sojem virusa koji je opasan za pluća pre svega, brzo se prenosi, a za lečenje ovih bolesnika su potrebne enormne, ogromne količine kiseonika koje nikada do sada, ni u jednom talasu nismo imali -, navela je ona i dodala da je u poslednje dve, tri nedelje primetan priliv gerijatrijske populacije, odnosno pacijenata koji imaju od 80, 90 i više godina i kojima doktori najmanje mogu da pomognu. 

Prema njenim rečima, broj ljudi koji dnevno umire je na nivou broja u ratno vreme, kao i da doktorima najteže padaju smrti urkos njihovoj borbi.

PROČITAJTE JOŠ: VAKCINACIJA JE REŠENJE ZA IZLAZ IZ PANDEMIJE: Predsednik opštine Vrnjačka Banja primio treću dozu vakcine  

– Mi smo učinili sve što je u našoj moći, davali smo lekove, ali kada na kraju vidite da ništa ne vredi, da kao da ste davali placebo, a ne pravi lek, da kolege padaju u nesvest od gladi, žeđi, onda je to za nas poražavajuće i mi smo sagoreli u ovoj borbi – navela je ona i dodala da su lekari i drugo medicinsko osoblje spremni da izdrže i još dva, tri meseca, ali je problem što se ne zna koliko će još trajati. 

Navodeći da je ona za najstrožije mere, poručila je lekarima i drugima u Kriznom štabu da uvedu što strožije mere, da zatvore, uvedu kovid propusnice, ali i da ne kreću samo od kažnjavanja lekara, već i šire. 

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter