21°C

Beograd

Photo: Youtube/Printscreen/sana press.

Izvor: tanjug

SKUPŠTINA POTVRDILA VIŠE SPORAZUMA SA BiH

Poslanici Skupštine Srbije potvrdili su više sporazuma sa BiH, a ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je tokom rasprave ocenio da svaki sporazum sa zemljama regiona otvara mogućnosti i daje građanima priliku da jednostavnije obavljaju svoje svakodnevne obaveze.

Skupština Srbije potvrdila je Sporazum između Vlade Srbije i Saveta ministara Bosne i Hercegovine o graničnim prelazima, zatim Sporazum sa BiH o pograničnom saobraćaju, Sporazum sa BiH o zajedničkim lokacijama na graničnim prelazima, ali isto tako i Sporazum o zaštiti od katastrofa između Srbije i Austrije.

PROČITAJTE JOŠ: Rusija neće zvanično priznati vladu talibana u Avganistanu

Potvrđen je i Memorandum o razumevanju o vojnoj saradnji između vlada Srbije i Egipta.

Ministar je naglasio da su sporazumi sa BiH od izuzetnog značaja za Srbe sa obe strane Drine, ali i za ostale građane BiH.

-Sporazume koje imamo sa Bosnom i Hercegovinom jesu sporazumi koji regulišu naše granične prelaze i između ostalog, što je nama posebno važno, pored postojećih uvode jedan novi granični prelaz, u pitanju je Ljubovija-Bratunac- rekao je Vulin.

PROČITAJTE JOŠ:VATIKAN PREŠAO NA "DIGITALNO": Nova aplikacija "klikni za molitvu"

Na mostu Ljubovija-Bratunac će biti prva zajednička tačka prelaza.

-To znači da građani Srbije ili građani Republike Srpske, odnosno BiH, kada prelaze most, neće morati da gledaju dva carinika, neće morati da dva puta pokazuju putnu ispravu- rekao je Vulin.

PROČITAJTE JOŠ: KRALJICA ODBILA NAGRADU ZA "STARU OSOBU GODINE": Premlada je u srcu!

On je istakao da je Sporazum o saradnji u oblasti zaštite od katastrofa sa Austrijom od velikog značaja.

Kada je reč o Zakonu o potvrđivanju Memoranduma o razumevanju o vojnoj saradnji između Vlade Srbije i Vlade Egipta, ministar je poručio da je to odlična prilika da Egipat upoznamo sa našom odbrambenom industrijom i svim onim što Srbija može da ponudi.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar