25°C

Beograd

Photo: Happy BSC/Dobro jutro Srbijo

Izvor: Novosti

DRŽAVA GRADI HLADNJAČU: Ministar Nedimović- Vlada Srbije će dati doprinos sigurnom plasmanu povrća

– Došao sam u Leskovac sa gotovim rešenjem koje ću predstaviti proizvođačima paradajza, a nakon našeg razgovara u vreme kada je bilo problema sa cenom ovog povrća u julu ove godine. Gradićemo hladnjaču za skladištenje viškova proizvoda, a objekat ćemo, na određeno vreme, ustupiti na upravljanje ovdašnjim povrtarima – kazao je Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede tokom nenajavljene posete gradu na Veternici.

PROČITAJTE JOŠ: Vučić i Godfri obilaze radove na Moravskom koridoru: Ovo je najbolje organizovano gradilište!

Budući skladišni kapaciteti nalaziće se u „Zelenoj zoni“. Biće u vlasništvu države, dok će poljoprivredni proizvođači moći da ih koriste kako bi viškovi proizvoda sačekali adekvatnu cenu i tek tada „izašli“ na tržište. Vlada Srbije finansiraće deo ovog projekta i tako dati doprinos sigurnom plasmanu povrća.

Tim povodom, osim sa ovdašnjim povrtarima, ministar Nedimović razgovaraće i sa gradonačelnikom Leskovca Goran Cvetanovićem o postizanju trojnog dogovora grada na Veternici i opština Vlasotince i Lebane odnosno o uspotavljanju međuopštinske saradnje.

On je rekao da je JP „Srbijavode“ odobrilo 18 miliona dinara namenjenih obnovi i izgradnji infrastrukture važne za meštane Svirca i Turekovca, a da će ovaj projekat biti delom finansiran i sredstvima iz leskovačkog budžeta. Radi se o vodosnabdevanju Svirca i Turekovca i izgradnji odnosno obnovi oštećenih propusta u vreme poplava.

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar