14°C

Beograd

Photo: Happy BSC/

Izvor: HappyBSC

VESIĆEVA POKRETNA KANCELARIJA I DANAS U OBILASKU OKOLINE BEOGRADA(FOTO)

Zamenika gradonačelnika Beograda, Goran Vesić je danas posetio Sremčicu, Čukaricu i Ostružnicu.

Tom  prilikom je rekao:

-Обишао сам данас Сремчицу, Велику Моштаницу и Остружницу, где сам са грађанима разговарао о њиховим проблемима.

Највећи проблем људи који овде живе је канализација, што ће бити решено кроз пројекат „Чиста Србија”. Тренутно се пројектује постројење за прераду отпадних вода у Остружници, а потом и примарна и секундарна канализацију за цео остружнички слив. На тај начин људи ће добити канализацију, а обезбедићемо да се отпадне воде прерађује и да у чистом облику одлазе у Саву.

Следеће године биће урађена и фискултурна сала у Основној школи „Душко Радовић” у Сремчици. У овом насељу, такође у току је пројектовање вртића, тако да ће до краја наредне године или почетком 2023. године Сремчица добити још један вртић.

Када је у питању Основна школа „Вук Караџић” очекује нас да разговарамо о санацији школе. Урађена је фасада, енергетски ефикасна, а и више се не греју на лож уље, већ на гас. У сваком сллучају неопходно је да се нешто још додатно уради и са Министарством просвете радимо на томе.

У Великој Моштаници радиће се фискултурна сала у Основној школи „Бранко Радичевић”, прошириваће се локално гробље, а постоји и парцела за изградњу вртића, тако да ћемо се бавити тиме да после Сремчице ту буде изграђен вртић. Ту још увек нема довољно деце, јер је потребно да их буде више како бисмо ушли у такву инвестицију. Ми смо спремни да градимо вртиће где год је потребно. И у овом насељу, али и сваком другом радићемо сукцесивно реконстукцију водоводне мреже, где год је то неопходно. Такође, наредне године креће пројектовање, а потом и изградња, четири километра пута који повезује Велику Моштаницу и Остружницу.

Нису сви проблеми решиви. Грађани су се жалили на неке проблеме као што је рецимо недостатак лекара, што није у надлежности Града, али то не значи да нећемо разговарати са Министарством здравља да се тај проблем реши. Ова канцеларија и постоји због тога да би се проблеми решавали на једном месту.

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar