34°C

Beograd

Photo: Youtube/Printscreen/ TV Sombor

Izvor: Tanjug

Uvesti više poštanskih šaltera

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović i v.d. direktora JP "Pošta Srbije" Zoran Ðorđević razgovarali su danas o unapređenju saradnje u pravcu uvođenja više poštanskih šaltera i usavršavanja radnika te kompanije.

Obradović je ukazala na potrebu da se u okviru svakog Jedinstvenog upravnog mesta (JUM) uvede poštanski šalter, kako bi građani imali mogućnost da na jednom mestu koriste sve poštanske usluge.

PROČITAJTE JOŠ: KOVID SERTIFIKATI: Od večeras novčano kažnjavanje!  

JUM je koncipiran da omogući građanima da jednim odlaskom u gradsku ili opštinsku upravu završe administrativne poslove sa lokalnom samoupravom, a obezbeđivanjem šaltera pošte na tom mestu građanima bi se dodatno štedelo vreme i novac.

Na sastanku je konstatovano da je potrebno izvršiti dodatno stručno usavršavanje i edukaciju radnika JP "Pošta Srbije", posebno onih koji rade na specijalizovanim šalterima, kako bi bili podrška građanima da lakše preuzmu Digitalni zeleni sertifikat i koriste sve elektronske usluge koje država omogućava.

PROČITAJTE JOŠ: Niški HOD prodat za 64 miliona dinara  

Sastanku je prisustvovao i direktor Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu Mihailo Jovanović i državni sekretar Ministarstva Maja Mačužić Puzić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar