4°C

Beograd

Photo: HappyBSC/Telemaster

Izvor: Happy BSC

NEĐA MANDIĆ ZA "TELEMASTER": Sve više vozača odlazi iz Srbije, jer ne mogu da dobiju licencu!

Gosti emisije " Telemaster" bili su Darko Glavaš iz Sekretarijata za odbrambene poslove i Neđa Mandić iz Udruženja za Međunarodni transport.

Darko Glavaš iz Sekretarijata za odbrambene poslove ističe koliko je bitno da se svi građani vakcinišu, tako bi se smanjile i mere koje su sada neophodne da se preduzimaju.

- Obavezno je nositi maske u javnom prevozu. Veliki broj ugostitelja smanjili rad objekata na 22 sata da ne bi došlo do neprijatnih situacija.

PROČITAJTE JOŠJavni beležnici odgovarali na pitanja građana

- Kada budu išle kontrole ide kombinovani tim proverava se poštovanje mera, ali i poslovanje subjekata koji su elemenat kontrole.

- Apelujemo na sve sugrađane da se vakcinišu, jer tek kada se smanji transmisija virusa tada možemo pričati o ublažavanju mera- izjavio je Darko Glavaš iz Sekretarijata za odbrambene poslove.

 Neđa Mandić iz Udruženja za  Međunarodni transport govorio je zašto sve više vozača odlazi iz zemlje.

PROČITAJTE JOŠGrčke agencije vraćaju novac srpskim turistima

- Vozači odlaze jer i kada polože vozački ne mogu da dobiju licencu.

- Ovde su vozači bolje plaćeni, ali ne mogu da izdrže da se dugo zadržavaju na graničnim prelazima.

- Na carini se umesto za dva sata posao završi tek sutradan. Za e kategoriju mora da se napuni dvadeset i jedna godina kako bi neko vozio kamion- rekao je  Neđa Mandić iz Udruženja za  Međunarodni transport.

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad