27°C

Beograd

Photo: Happy BSC

Izvor: HappyBSC

VLADE RADULOVIĆ U "TELEMASTERU": Zabrinjavajuća situacija na istoku Evrope

U današnjoj emisiji “Telemaster” govorio je vojni analitičar Vlade Radulović.  

Kada je u pitanju zajednička obuka jedinica za specijalne operacije Vojske Srbije i Oružanih snaga Sjedinjenih Američkih Država koja je pre par dana završena na poligonu "Peskovi" kod Požarevca, Radulović je istakao da imamo tradicionalnu saradnju sa pripadnicima Oružanih snaga SAD-a, kao i da je dobro da sarađujemo i sa Istokom i sa Zapadom.   

Na pitanje o nedavnoj poseti predsednika Srbije Aleksandra Vučića Rusiji u smislu vojno - tehničke saradnje, Radulović je rekao da se nastavlja dobra praksa na tom polju. 

- Ja sam neko ko se zagovara diverzifikaciju u naoružanju, dakle nabavke i na istoku i na zapadu, iako znam da tu postoje određeni problemi i izazovi, ali uvek je bolje raditi i sa jednima i sa drugima. Iz najava možemo naslutiti šta je to što će od oružanih snaga stići u Srbiju - rekao je Radulović.  

On je istakao da ga zabrinjava ono što se dešava na istoku Evrope, kao i situacija na granici Belorusije i Poljske, ali i situacija sa Rusijom i Ukrajinom, pa i ono što se dešava u Crnom moru. 

- Previše je tenzija. Kao svet smo u kriznom periodu, što znači da neko može “previše da se zaigra” i da sve ode u smeru koji ne bi bio nimalo prijatan za bilo koga. Tačno je da Rusija raspoređuje svoje trupe i tehniku na zapadnim granicama, bliže granici sa Ukrajinom , kao i da Ukrajina raspoređuje svoje jedinice, što pokazuju satelitski snimci. Naročito me zabrinjavaju poruke koje stižu iz Velike Britanije da će i oni prebaciti određenu tehniku u slučaju sukoba sa Rusijom - istakao je Radulović.

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Ukoliko ste propustili neku od emisija posetite naš You Tube kanal i budite uvek u toku https://www.youtube.com/user/tvhappyserbia

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

 

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar