19°C

Beograd

Photo: Pixabay

Izvor: Tanjug

UPOZORENJE ZA VOZAČE: Zbog niskih temperatura moguća poledice na putevima

Putevi  Srbije posebnu pažnju poklanja organizaciji rada Zimske službe, održavanju prohodnosti puteva i obaveštavanju javnosti o stanju na putevima, pa tako izveštaj iz Štaba zimske službe kaže da su večeras najopterećeniji putni pravci prvog prioriteta prohodni i da na njima nema snega.

Na državnim putevima drugog prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, a snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Kruševca, pa se preporučuje oprezna vožnja.

Putni pravci treće g prioriteta su prohodni i na njima nema snega.

Na teritoriji Zaječara ima magle , a na planinskom prevoju Čestobrodica vidljivost je do 50m.

Putevi upozoravaju da zbog najavljenih niskih temperatura postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima.

Zabrane za šlepere i kamione sa prikolicom su na snazi n deonicama Selište - Bor - Zaječar i Brzeće - Kopaonik (hotel Putnik).

Prilazi graničnim prelazima su prohodni, kao i prilazi zimskim turističkim centrima.

Putevi Srbije savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažljivo.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar