33°C

Beograd

Photo: Pixabay

Izvor: Tanjug

AŠANIN: Smiruje se situacija u kovid bolnicama

Direktor Kliničkog centra Srbije Milika Ašanin izjavio je danas da se polako smiruje situacija u kovid bolnicama, kao i u Klinici za infektivne i tropske bolesti.

Ašanin je rekao da u bolnici u Batajnici trenutno ima više od 250 slobodnih mesta.

- Na današnji dan u Batajnici ima 565 hospitalizovanih, a 15. oktobra smo imali 831 pacijenta, bili su popunjeni kapaciteti. Na intenzivnoj nezi je sada 60 pacijenata, a 39 je intubiranih. To je značajno manje od 15. oktobra kada je na intenzivnoj nezi bilo 110 pacijenata, a 70 intubiranih - kazao je Ašanin i dodao da na Klinici za infektivne bolesti ima dvostruko manje pregleda nego kada smo bili u piku talasa i da trenutno tamo ima dvadesetak slobodnih mesta, prenose mediji. 

Govoreći o otvaranju kovid bolnice u Batajnici na današnji dan, Ašanin je rekao da je tada zdravstveni sistem bio pred kolapsom, da je bilo po 8.000 novozaraženih, a da je za 48 časova u tu bolnicu primljeno 396 pacijenata.

- Rad u Batajnici je posebno težak jer se tu leče najteži bolesnici, prebacuju se ne samo iz zdravstvenih centara iz Beograda, već najkomplikovaniji pacijenti iz cele Srbije - istakao je Ašanin i ukazao da su zdravstveni radnici uložili ogromne napore i zahvalio im na tome.

- Zdravstveni radnici su dali ogromnu podršku, ne bismo uspeli da nismo imali ogromno razumevanje. Mi u svakom momentu u Batajnici imamo 1.150 zdravstvenih radnika, od kojih 435 lekara. Nismo sami u tome, 18 odsto lekara dolazi iz drugih ustanova, kao i 30 odsto medicinskih sestara - naveo je direktor KCS-a.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar