35°C

Beograd

Photo: Pixabay

Izvor: Novosti

U porastu broj zaraženih u Rudničko-takovskom kraju

U Kovid zoni Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, trenutno se leči 17 pacijenata.

- Kod njih 15 potvrđen je virus korona, dvoje ima negativne rezultate testa. Tokom minula 24 sata, primljeno je pet osoba sa simptomima koji ukazuju na virus korona, dve su otpuštene na kućno lečenje - izjavio je danas dr Predrag Šutić, v.d. direktora te bolnice. 

Dom zdravlja u Gornjem Milanovcu, danas saopštava da je broj novih registrovanih slučajeva kovida-19 kao i broj pregleda u porastu. 

- Na zarazu kovidom-19 potvrđena su još 134 lica, među njima i 20 dece. U Kovid ambulanti juče, 19. januara, pregledano je ukupno 457 osoba, od kojih u Pedijatrijskoj kovid ambulanti 72 dete – potvrdila je ta medicinska ustanova. 

Od marta 2020. godine, to jest od početka epidemije kovida-19 do danas, u Rudničko-takovskom kraju preminule su 202 osobe. U celom tom periodu, korona virusom ukupno ih je, prema dosadašnjim zvaničnim podacima, zaraženo 7.707. Od tog broja, samo od početka avgusta prošle 2021. godine do danas, obolelo je njih 4.270, od kojih 613 dece.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar