22°C

Beograd

Photo: Pixabay.com

Izvor: Telegraf

U Zapadnoj Srbiji debeo minus, mraz i omikron savladali meštane Nove Varoši

Oduvek su gorštaci sa padina Murtenice i Zlatara znali šta su oštre zime, veliki snegovi i debeli minus. Snežne padavine koje su zadesile Zapadnu Srbiju, pre nekoliko dana ponovo su zavejale Zlatiborska i Zlatarska sela, a meštanima uvukla zimu u kosti.

Iako je snežna vejavica stvarala nanose na putu, ni jedno planinsko selo nije odsečeno od sveta, ali to što ovih dana muči žitelje ovih sela jeste veliki mraz. U pojednim selima je jutros izmerena temperatura od -20 stepeni, a na nekim mestima čak i više.

- U Beloj Reci je jutros izmerena temperatura -19, u Jasenovu -18, u Negbini -20, U Draglici -23, a na zlatiborskim Vodicama -30 stepeni - javljaju meštani ovih sela.

Pored velikog mraza i snega, širenje Omikron soja seljacima zadaje još veću nedaću. Početkom 2022. godine, kao i u celoj zemlji Omikron soj savladao je i ova planinska sela, pa se meštani zaključavaju u svoje domove.

Putevi u ovom delu Zlatiborskog okruga su prohodni kao i magistralni put za Crnu Goru. Za sada se saobraćaj odvija normlano, ali savetujemo oprez vozačima, jer se na pojedinim mestima i dalje nalazi led na kolovozu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar