2°C

Beograd

Photo: Srpska Solidarnost

Izvor: informer

I OVE GODINE VIŠE OD STOTINU MALIŠANA IZ ENKLAVA NA KIM IDU NA MORE! Mnogi već učestvuju u ovoj HUMANITARNOJ AKCIJI, PRIKLJUČITE SE I VI, a EVO I KAKO!

Predsednik Srpske Solidarnosti taksista Branko Antić i ove godine odvešće stotinu mališana iz enklava na KiM na more, u akciju su uključeni mnogi, od Kancelarije za KiM do pojedinaca!

Humanitarna organizacija Srpska solidarnost i ove godine pokrenula je humanitarnu akciju "KOSOVO I METOHIJA JE SRCE NAŠEG SRCA", koja ima za cilj da u junu mesecu obezbedi letovanje na Crnogorskom primoriju za 100 naših malih heroja iz enklava sa Kosova i Metohije koji do sada nisu bili na moru. Osnovci iz enklava boraviće u Sutomoru u periodu od 1. do 10. juna 2022. godine.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

BRUTALAN ODGOVOR Direktor Kancelarije za KiM o prisvajanju naših svetinja od strane Prištine: Jedino kulturno nasleđe Kosova je kuća nacističkog kolaboracioniste!

Branko Antić napominje da je za ovu decu izuzetno značajno što imaju prilike da idu na ovakvo putovanje. Mnogima od njih ovakvo putovanje ostaće u sećanju čitavog života, jer ta deca žive znatno drugačije od svojih vršnjaka u drugim delovima Srbije.

- Tokom boravka na moru pored kupanja, sunčanja i dečije igre obezbeđeni su im izleti, krstarenja brodićima, žurke, sportske aktivnosti, kreativne radionice i sl. Opšte je poznato da je more, morska klima nešto najbolje što se deci preporučuje. Imajući u vidi da su naši mali heroji rođeni i žive u okruženju gde u većini slučajeva nemogu slobodno da se kreću i igraju sa svojim vršnjacima zbog čestih napada i provokacija od strane albanske većine. Pored svega toga njihovi roditelji u teškim uslovima podižu svoju decu često bez struje i vode, rešeni da ostanu, opstanu i svojim postojanjem sačuvaju nam našu južnu pokrajinu - objašnjava Antić.

On apeluje na one koji su u mogućnosti da se priključe akciji i usreće naše najmlađe sa Kosova i Metohije.

- Imajući ovo sve u vidu kao i činjenicu da nikada nisu bili na moru, pozivamo ljude dobre volje i društveno odgovorne kompanije da se priključe i pomognu u skladu sa svojim mogućmostima pomognu realizaciju ovog humanitarnog projekta. Naši partneri u ovom projektu "vitezovi sv Jovana Vladimira" iz Bara obezbedili su smeštaj u hotelima i apartmanima a kancelarija za Kosovo i Metohiju vlade republike Srbije prevoz preostali iznos koji nam nedostaje za hranu ( sva 3 obroka i užinu) je 1.200.000 dinara -moli Antić.

Svi zainteresovani mogu uplatiti finansijska sretstva na žiro račun br. 340-11013053- 38, za uplate iz dijaspore putem pej pala srpskasolidarnost@gmail.com ili uplatom na devizni račun – instrunkcije

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar