6°C

Beograd

Photo: Pornhub/Printscreen

Izvor: Novosti

DOBRE VESTI ZA SRBIJU: Pejsend otvorio Evropski tehnološki centar u Beogradu

Pejsend, globalna fintek kompanija sa 7 miliona klijenata, objavila je da je otvorila svoj novi Evropski tehnološki centar u Beogradu. 

"HVALA LJOŠO": Dečak koji pozdravlja ruske vojnike postao hit na internetu! Izazvao divljenje ruskog ministarstva! (VIDEO)

-  Novi tehnološki centar će se fokusirati na razvoj softvera i proizvoda, i predstavlja potvrdu reputacije Srbije kao jedne od vodećih tehnoloških centara u Evropi, sa rastućom zajednicom poznatih visokotehnoloških kompanija i fintek startapa koji dolaze u Srbiju zahvaljujući dobroj lokaciji, i međunarodno priznatim znanjima i veštinama naših ljudi. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Tehnološki ili IKT sektor je postao izuzetno važan deo društvenog i ekonomskog razvoja Srbije i biće od ključnog značaja za budući razvoj i ekonomski rast. Otvorenost za inovacije, spremnost za usvajanje novih ideja i digitalna transformacija kao prioritet, su stubovi aktuelne Vlade Republike Srbije, pri čemu premijerka Ana Brnabić aktivno učestvuje u izgradnji bliskih odnosa sa IT industrijom, startapima i inovativnim kompanijama u Srbiji. 

- Digitalizacija i četvrta industrijska revolucija pružile su jedinstvenu priliku Srbiji i njenim građanima da prevaziđu druge zemlje, posebno u oblasti tehnologije, inovacija, stranih direktnih investicija i istraživanja i razvoja. Sposobnost Srbije da privuče vodeće tehnološke i FinTeh kompanije, kao što je Pejsend , dokaz je važnosti strateških investicija tokom proteklih nekoliko godina kako bismo razvili i jačali tehnologiju i startap ekosistem u Srbiji- rekla je Ana Brnabić , predsednica Vlade Republike Srbije. 

Pored posvećene vlade i političke stabilnosti, za podršku digitalnoj transformaciji Srbija ima i odlične talente sa svetski priznatih univerziteta i prestižnih tehnoloških multinacionalnih kompanija, stratešku lokaciju koja može istovremeno da podrži evropske, američke i azijske operacije, kao i prostor na tržištu za rast i razvoj tehnologije. 

Cilj Pejsend je da direktno doprinese nekim od inovativnih tehnoloških inicijativa na kojima se u Srbiji trenutno radi, uključujući saradnju sa Narodnom bankom Srbije na testiranju platnih rešenja i proizvoda za plaćanja banaka, zatim, pridruživanje Inicijativi Digitalna Srbija u izradi fintek zakona, kao i razvoju digitalne ekonomije Srbije. 

- Kao globalni fintek, izbor Beograda kao lokacije za Paisendovo primarno evropsko tehnološko čvorište je bila laka odluka, imajući u vidu rastuću infrastrukturu i podršku koju Vlada Srbije pruža za podsticanje razvoja tehnologije i startapa- rekao je Abdul Abdulkerimov , suosnivač i predsednik kompanije Pejsend. 

U saradnji sa Vladom Srbije želimo da pomognemo da se Beograd stavi na mapu kao sledeća fintek prestonica Evrope. Radujemo se što ćemo se etablirati u Beogradu i doprineti razvoju snažne, globalno konkurentne digitalne ekonomije u Srbiji.“ 

Cilj Pejsenda je da poveća broj zaposlenih u Beogradu na 100 ljudi do kraja ove godine. 

O Pejsendu 

Pejsend je integrisani globalni ekosistem plaćanja sledeće generacije, koji omogućava potrošačima i preduzećima da plaćaju i šalju novac na mreži bilo gde, bilo kako i u bilo kojoj valuti. Sedište Pejsenda je u Velikoj Britaniji i misija je da promeni način na koji se novac kreće širom sveta. Pejsend trenutno podržava rad na više mreža na globalnom nivou preko Mastercard, Visa, China UnionPay i lokalnih ACH šema plaćanja, pružajući preko 40 metoda onlajn plaćanja za mala i srednja preduzeća. 

Pejsend može da šalje novac u više od 150 zemalja širom sveta i privukao je 7 miliona korisnika na svoju platformu. Kao integrisana globalna platforma za plaćanje, Pejsend ima sopstvenu globalnu mrežu banaka i međunarodnih i lokalnih sistema plaćanja i partnerstvo sa najvećim međunarodnim kartičnim sistemima kao što su Visa, Mastercard i China Union Pay. 

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar