30°C

Beograd

Photo: Printscreen/Youtube

Izvor: Tanjug

VASILEV OSTAJE U SRBIJI Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno odbio zahtev Bugarske za izručenje biznismena!

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je prvostepenu odluku Višeg suda, kojom je utvrđeno da nisu ispunjene zakonske pretpostavke za izručenje Cvetana Radeova Vasileva, pravosudnim organima Bugarske.

Ovom odlukom pravosnažno je odbijen zahtev za izručenje bugarskog biznismena, jer je prošle godine konačno dobio azil u Srbiji.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Bugarska je tražila izručenje Vasileva zbog optužbi da je izvršio krivično delo pronevere, i za njim je raspisala međunarodnu poternicu, a on se u septembru 2014. godine predao sprskim pravosudnim organima.

Apelacioni sud je u obrazloženju odluke naveo da je rešenjem Kancelarije za azil MUP-a Srbije od 14. maja 2018. godine usvojen zahtev za azil u Srbiji , između ostalih i državljanina Republike Bugarske Cvetana Vasileva, a koje je postalo pravnosnažno 26. jula prošle godine.

UHAPŠENA BUGARKA U BEOGRADU: Pala zbog džeparenja

Sud navodi da je on dokazao da postoje opravdani razlozi za sumnju da bi njegovo prinudno izručenje značilo stvaranje situacije u kojoj bi bio izložen mučenju, nečovečnom i ponižavajućem postupanju i da je u konkretnom slučaju ispunjen uslov za dobijanje azila u Srbiji u obliku utočišta, budući da mu preti progon u zemlji porekla, usled političkog mišljenja.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".

Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar