12°C

Beograd

Photo: tanjug jadranka ilic

Izvor: TANJUG

RUŽIĆ ČESTITAO BEOGRADSKOM UNIVERZITETU NA VELIKOM USPEHU: Napredak na Šangajskoj listi motivacija za naučnike

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić čestitao je danas na uspehu Univerzitetu u Beogradu, koji je ostvario napredak na Šangajskoj listi i zauzeo poziciju između 401. i 500. mesta od rangiranih 1.000 univerziteta u svetu i istakao da će ovogodišnji uspeh biti podsticaj i motivacija za naše naučnike, ali i naučne institucije.

RUŽIĆ POTPISAO UGOVORE ZA OPREMANJE 5 VRTIĆA: Na red došli Beograd, Novi Sad, Pirot, Loznica i Čačak (FOTO)

- Ovaj uspeh je veliko priznanje za Univerzitet u Beogradu, ali i potvrda kvaliteta i rezultata koji su postignuti u visokom obrazovanju i nauci. Jedan od njih je svakako i zalaganje naših naučnika koji su kvalitetom svojih radova doprineli da se naša pozicija na ovoj prestižnoj listi popravi u odnosu na prošlu godinu, ali i reformi koje smo sproveli u oblasti nauke i većeg ulaagnja u razvoj naučne infrastrukture - naveo je Ružić u saopštenju.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Ministar je izrazio nadu da će u narednim godinama taj uspeh biti još bolji i istakao da je ponosan na Univerzitet u Beogradu i naše naučne radnike.

On je uveren da će ovogodišnji uspeh biti podsticaj i motivacija za naše naučnike, ali i naučne institucije.

- Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kao i do sada, podržavaće razvoj visokog obrazovanja i nauke i raditi na unapređivanju kvaliteta. Zbog toga verujem da će u narednim godinama univerziteti u Beogradu i Novom Sadu popraviti rang na ovoj listi, a da će i ostali naši univerziteti uskoro naći svoje mesto na ovoj listi - kazao je Ružić.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar