3°C

Beograd

Photo: Tanjug/Rade Prelić

Izvor: TANJUG

MINISTAR FINANSIJA ZADOVOLJNO PORUČIO: Srbija ostala ekonomski stabilna uprkos krizi

 Potpredsednik vlade i ministar finansija Siniša Mali razgovarao je danas sa šefom Delegacije EU u Srbiji Emanuelom Žiofreom o ekonomskoj situaciji u Srbiji i Evropi, budžetu za 2023. godinu, kao i o saradnji na zajedničkim projektima, i istakao da je Srbija ostala ekonomski stabilna uprkos krizi koja traje već nekoliko godina.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Mali je kazao i da će budžet za narednu godinu biti razvojan, uravnotežen i socijalno orijentisan, sa elementima predostrožnosti za krizna reagovanja.

Kako je rekao, nastavlja se sa investicijama u infrastrukturu i sa kapitalnim projektima, koji dalje podstiču rast BDP-a, saopštilo je ministarstvo.

On je dodao da Srbija ostaje posvećena strukturnim reformama, što je važan deo novog aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF), kao i da je u tom smislu najvažnija reforma energetskog sektora.

On je dodao i da su sa MMF dogovorena nova fiskalna pravila, koja su deo izmena Zakona o budžetskom sistemu, a koji će se u decembru naći pred poslanicima.

Žiofre je podsetio da je EU izdvojila 165 miliona evra za Srbiju kako bi prevazišla energetsku krizu, a ministar Mali je na tome zahvalio i istakao da je taj novac u budžetu za narednu godinu. To je, kako je Žiofre rekao, deo paketa energetske podrške za Zapadni Balkan.

On je zahvalio Ministarstvu finansija na saradnji na zajedničkim projektima, i posebno istakao projekat izgradnje interkonektora sa Bugarskom, koji će biti završen krajem 2023. godine.

Mali je rekao da je taj projekat posebno važan zbog diverzifikacije izvora i pravaca snabdevanja prirodnim gasom i zahvalio EU na podršci.

Sagovornici su se saglasili da će i u narednom periodu predano raditi na zajedničkim projektima, koji su suštinski važni za bolji kvalitet života.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74 

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar