6°C

Beograd

Photo: Ministarstvo rudarstva i energetike /zoran petrović

Izvor: ministarstvo rudarstva i energetike/Happy BSC

SASTANAK MINISTARKE ĐEDOVIĆ I DIREKTORA EVROPSKE BANKE: Saradnja o projektima u energetskom i rudarskom sektoru

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović razgovarala je sa direktorom Evropske banke za obnovu i razvoj za Zapadni Balkan Mateom Kolanjelijem o saradnji na projektima u energetskom i rudarskom sektoru.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Ministarka Đedović zahvalila je ovoj međunarodnoj instituciji na dosadašnjoj podršci i izrazila uverenje da će saradnja biti nastavljena, pre svega u oblasti energetike. Istakla je da je u fokusu Ministarstva stabilizacija sektora proizvodnje uglja i elektične energije, kako bi se unapredila produktivnost i efikasnost, ali i podigao udeo obnovljivih izvora energije u energetskom miksu.

-Osim ulaganja u proizvodnju potrebne su nam i nove investicije u transmisionu idistributivnu mrežu. Tu je i proces dekarbonizacije, za koji su potrebna značajna finansija sredstva, od kojih i zavisi brzina tog procesa“, rekla je Đedović.

Kolanjeli je istakao da Evropska banka za obnovu i razvoj želi da pruži punu podršku Republici Srbiji u finansiranju dugoročne strategije dekarbonizacije.

Takođe, Republici Srbiji je na raspolaganju i ekspertska pomoć EBRD u izradi strateških planova, dodao je Kolanjeli.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar