14°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Blic.rs

U OVOM GRADU u Srbiji proglašena VANREDNA SITUACIJA!

Golden Rose ad

Zbog nesigurne epidemiološke situacije i povećanog broja pozitivnih osoba na korona virus,na teritoriji grada Bora biće uvedena vanredna situacija, saopštili su članovi Stručno operativnog tima za higijensko epidemiološke mere nakon održanog sastanka.

- Najverovatnije će danas lokalni krizni štab proglasiti vanrednu situaciju. Apelujemo na građane da poštuju sve preporučene mere, a ukoliko se ne poštuju angažovaće se i inspektori koji će raditi kontrole – kazala je dr Vesna Radosavljević, direktorka borskog Doma zdravlja.

Rečeno je i da je do sada izvršeno 10 inspekcijskih kontrola o poštovanju uredbi i naredbi Vlade Republike Srbije.

SAZNAJTE JOŠ...

Danas SEDNICA KRIZNOG ŠTABA: Razmatraju se NOVE MERE!

Stvaran BROJ ZARAŽENIH u Meksiku PREŠAO MILION!

U Crnoj Gori od posledica KORONE ŽIVOTNO UGROŽENO 16 pacijenata!

- Kontrolišu se ugostiteljski, građevinski, trgovinski objekti kao i građani. Inspekcijski organi će u skladu sa svojim ovlašćenjima kažnjavati one koji ne poštuju naredbu i uredbu Vlade i pozivam građane da poštuju mere - kazao je Dragan Štrbac iz Odeljenja za inspekcijske poslove pri Gradskoj upravi Bora.

Dr Javorka Stankulić, načelnica Epidemiološke službe borskog Doma zdravlja je naglasila da je od juče registrovano četvoro novoobolelih od virusa korona.

- Dve su osobe ženskog pola i dva muškarca, i imamo jednu osobu koja je po nekoliko puta na kontrolnom testu pozitivna. Starosna struktura novoobolelih je od 40 do 52 godine i jedna mlađa osoba od 19 godina. Najverovatnije je reč o porodičnim kontaktima, u jednom slučaju su otac i ćerka gde je najverovatnije došlo do prenosa infekcije u porodičnim uslovima od majke, a kod drugih supružnika se ne zna tačno izvor infekcije ali su oboje pozitivni. Svi su sa blažim simptiomima, na terapiji su i javljaju se sa redovnim kontrolama - kazala je dr Stankulić.

Dr Goran Joksimović, direktor Opšte bolnice u Boru je istakao da se trenutno na Grudnom odeljenju nalazi 14 bolesnika od kojih je sedam pozitivno na Kovid-19.

OVO ĆE VAS ZANIMATI

Poslanici danas BIRAJU Dačića za PREDSEDNIKA PARLAMENTA!

Brnabić PREUZIMA MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA: Na toj funkciji do imenovanja novog ministra!

U Americi HAOS PRED IZBORE: FBI održao vanrednu konferenciju i ŠOKIRAO SVET!

Pravac ŠALTERI! Počinje ISPLATA novca za jednu grupu građana, a za drugu u petak!

- Za pet pacijenata čekamo rezultate. Sve češće imamo bolesnike sa srednje teškom i težom kliničkom slikom i o tome treba razmišljati. Ide sezona slava i sada je na ispitu naša individualna odgovornost. Nije vreme za masovno okupljanje, velike ručkove, slavlja – kazao je dr Joksimović.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad