10°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Blic.rs

BEJBI BUM: U jednoj opštini u Srbiji rođeno za četvrtinu više beba nego 2019. godine

Golden Rose ad

Na teritoriji svilajnačke opštine prošle godine rođeno je za četvrtinu više beba nego 2019. U Opštini kažu da su mere populacione politike dale rezultate.

U domu Rajića neuobičajeno je mirno za porodicu sa četvoro dece. Đurđija, Teodora, Dimitrije i najmlađi Danilo – svako na svom zadatku. Majka Ana, nastavnik praktične nastave u poljoprivrednoj školi, kaže da je sa suprugom Bogdanom planirala veliku porodicu.

- Najveća blagodet u porodici sa više dece je međusobna ljubav njihova i međusobni odnos koji oni imaju i izgrađuju, tako da oni pomažu jedni drugima. U mom okruženju sve više je porodica koje imaju bar troje dece, to je nešto što me raduje - kaže Ana Vitorović Rajić 

Pomoć roditelja ali i lokalne zajednice važna je za mlade roditelje. U Centru za brigu o porodici ističu da su roditeljima dostupni svi neophodni sadržaji, od simboličnog paketa dobrodošlice za svako novorođenče do finansijske podrške i besplatne usluge logopeda, fizioterapeuta.

Ivana Petrović iz Centra za brigu o porodici kaže da podrška porodici kreće i pre nego što novorođenče dođe na svet.

"Centar za brigu o porodici kreće sa vežbama za trudnice. Već tada ulazimo u naše porodice i razgovaramo sa budućim mamama, kroz savetovalište one dolaze do prvih saznanja šta ih to čeka", ističe Petrović.

PROČITAJTE JOŠ

USKORO! SUROVA ispovest bivšeg zatvorenika od koje se ledi krv u žilama, i to samo u "IZA BRAVE" (VIDEO)

PEVAČ ZAVRŠIO NA INFUZIJI: Dva meseca se BORI SA KORONOM, ali to nije kraj njegovim MUKAMA

DEVOJČICA SE UGUŠILA: U požaru poginulo 8 ljudi, uključujući i dete

UŽAS, OBRUŠILO SE BRDO: Najmanje jedan povređeni

NESVAKIDAŠNJA SITUACIJA! Lopov traži da mu plati odštetu: Upucao mladića, pa se desilo ovo

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Golden Rose ad