3°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Blic.rs

TUŽNA ISPOVEST! Ljudima iz Pirota poplava je odnela skoro sve, KUĆE su im PUNE MULJA

Golden Rose ad

Punilo se postepeno do vrha kanala, ali posle oko 2-3 sata naišla je voda i poplavila sve, ovako počinje priču Dalibor Mitić iz Pirota kome je poplava odnela praktično sve što je godinama sticao.

Niko nije ni naslutio pre nekoliko dana da bi potoci i kanali čiji je vodostaj inače ljudima do članka izazvati ovakvu poplavu i da će neki žitelji Pirota biti prinudno evakuisani, a mnogi ostati bez doma.

- Šteta je naneta. Potopljeno je sve od laminata pa do kreveta. Sve je poplavljeno i u mulju nešto što smo mogli da iskoristimo oprali smo i to nosimo - priča Dalibor.

Međutim, Daliborova priča nije jedina. Sanja Arivović i njena porodica doživeli su sličnu sudbinu kada im je voda prodrla rano ujutru u kući i potpila sve.

- Oko 6 sati ujutru je suprug je otvorio vrata i video da ide velika bujica prema nama. Okrenuo se i obavestio me da probudim decu. Ubrzo je voda počela naglo da ulazi u kuću. Za tren oka kuća je već bila poplavljena. Nismo imali šta da obujemo zato što je sve bilo pod vodom, tako da smo deca, suprug i ja istrčali bosi, kroz ledenu vodu i otišli kod brata koji je u blizini. Utrčali smo u kuću i u tom trenutku je voda došla za nama i počela naglo da ulazi u podrum njegove kuće - kaže ona.

Jedna srećna okolnost je sprečila da i ta kuća bude poplavljena.

- Njihova kuća je nešto manje od metra odignuta, tako da voda nije ušla u sobu. Brat je imao jedne gumene čizme koje sam obula. Uzela sam telefon i krenula kroz vodu da vidim šta mi se dešava u kući. Nekako sam se izborila sa vodom i stigla do kapije. Sva potresena i uplakana sam nekako uspela sve da snimim. Prizor je bio strašan - priča Sanja.

Ona kaže da sada, tri dana nakon poplave, nemaju gde osim u tu svoju poplavljenu kuću punu mulja i prljavštine.

- Moj brat ima šestočlanu porodicu i ne možemo da ostanemo kod njega, morali smo da se vratimo u ovu prljavu i mokru kuću. Sve je puno mulja i isparava strašno. Takođe ja sam asmatičar kao i moje dve ćerke. Juče je morala da dođe hitna pomoć jer sam imala gušenje - ispričala je Sanja.

Ona dodaje da da su pomoć dobili od humanih ljudi koji su im dali nešto čiste garderobe, a i jedna gospođa joj je ustupila šport na drva kako bi imali grejanje tokom ovih hladnih dana, ali je činjenica da ne mogu da nastave da žive u poplavljenoj kući. Od potrepština im nedostaje praktično sve. Voda im je odnela zamrzivač i hranu, pokućstvo i ušteđevinu. Sanja stidljivo kaže da im nedostaje čak i hrana.

OVO ĆE VAS ZANIMATI: 

Svi građani imaće jedinstveni elektronski zdravstveni karton

ZLOTVORI RAZOTKRIVENI U "POSLE RUČKA"! Srpskim bebama su vadili koštanu srž i pravili eliksire i pomade

ISPLIVALI DETALJI JEZIVE DRAME: Otac devojčici davao veštačko disanje kad ju je otrgao sa žičare

PAKAO SEDMOG PAVILJONA: Ispovest zatvorenika u novom serijalu na Happy televiziji - IZA BRAVE (SUBOTA 20.50 ČASOVA)

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Golden Rose ad