1°C

Beograd

Photo: happybsc

Izvor: kurir.rs

VAŽNO ZA SVE VOZAČE: Promenjeni propisi! TRI NOVA SAOBRAĆAJNA ZNAKA!

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture donelo je Pravilnik o izmenama i dopunama Pravilnika o saobraćajnoj signalizaciji.

Izmenama se preciznije terminološki definišu promene režima saobraćaja tokom izvođenja radova na putevima, odvijanje saobraćaja u zoni pružnih prelaza i pojašnjavaju odredbe koje se odnose na kretanja pešaka i biciklista u naseljenim mestima.

PROČITAJTE JOŠ

SRPSKI DERBI: Đere zakazao duel sa zemljakom!

KAKO IM JE OVO PALO NA PAMET! Maštoviti dileri krili kokain sa bananama!

BRAZIL ZAVIJEN U CRNO: Drugi dan zaredom rekordan broj umrlih od korone

OVO SE NE ZABORAVLJA! PUBLIKA ZANEMELA! Jelena menjala gaćice nasred terena, a onda - ŠOK! Peškir je spao (VIDEO)

OVA SLIKA JE OBIŠLA SVET! To što je Arkan uradio Ceci na stadionu MOGAO JE SAMO ON! (VIDEO)

Vozač koji vozilom nailazi na pružni prelaz mora da ustupi prvenstvo prolaza šinskom vozilu koje se kreće prugom, a to se sada tretira kao naredba.

Izmenama se navodi i da je pešačka staza posebno izgrađena staza za kretanje pešaka po kojoj je zabranjeno kretanje drugim učesnicima u saobraćaju. Staza rezervisana za bicikliste i pešake je put po kome se odvojeno kreću biciklisti i pešaci svako u svojoj stazi, a pešačko-biciklistička staza je put namenjen za kretanje pešaka i biciklista. Sve tri staze dobile su svoje saobraćajne znake.

Izmenama su obuhvaćeni i saobraćajni znaci za "ograničenje najveće dozvoljene brzine na putevima za koje se sada navodi da označavaju "opšte ograničenje najveće dozvoljene brzine kretanja vozila prema kategoriji puta i obavezi upotrebe svetla na teritoriji Republike Srbije.

Izmene se u velikoj meri odnose na pojašnjavanje i preciziranje terminoloških odredbi Pravilnika. Tako se recimo termini "odredišta" i "karakteristični objekat" zamenjuju sa "naseljeno mesto" i slično.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad