37°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: Objektiv

APEL DR UDOVIČIĆA: Ako se ovo desi IZGUBILI smo BITKU sa koronom, stabilni ljudi UMIRU za sat vremena!

Pukovnik dr Ivo Udovičić, komandant Vojnomedicinskog centra Karaburma, rekao je da je u poslednje vreme primetan porast broja onih sa teškom kliničkom slikom, dodajući da je vliki pritisak na intenzivnoj nezi.

I OVO ĆE VAS ZANIMATI

STOP ZA BAJDENA: I Bela kuća ZA OGRANIČENJE ratnih ovlašćenja predsednika SAD!

MASKA I DISTANCA! Beogradske pijace tokom vikenda radiće uobičajeno

NAĐITE DOKAZ I POTPISUJEM PRESUDU! Darko Elez pred sudom NEGIRAO KRIVICU

- Moramo da zadržimo taj nivo novozaraženih da bismo sa ovim kapacitetom mogli da ne otvaramo nove kovid bolnice. Zvezdara je puna pacijenata, gde ćemo te pacijente? VMA je pun, kao i Klinički centar. Moramo da nađemo balans, ako krene preko 4.000 narednih dana, izgubili smo bitku i moramo otvarati nove kovid bolnice. Spirala se vrti opasno - kaže pukovnik dr Ivo Udovičić.

Dodaje da je trenutno u VMC Karaburma hospitalizovano 87 pacijenata, od kojih je 15 na intenzivnoj nezi.

Ističe da je bolest izuzetno teška i da su komplikacije različite, često i izenenadne. Kaže da se dešava da je neko u dobrom opštem stanju, razgovara sa lekarima i da za sat vremena umre.

Kada je reč o vakcinaciji, ukazuje da maske ne sme da se skine posle primanja prve doze vakcine.

Dodaje da u bolnici ima pacijenata koji su se zarazili oko primanja druge doze, ali svi imaju blag oblik i nema problema sa bolešću.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar