2°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: Tanjug

STIPENDIJA HILANDARA MALOJ BILJANI: Priznanje za potresnu ulogu Dare iz Jasenovca

Manastir Hilandar dodelio je stipendiju Biljani Čekić, koja je pred filmskim kamerama oživela lik male Dare iz Jasenovca, saopšteno je iz tog srpskog manastira.

Kako je navedeno na sajtu Hilandara, manastir je ovim gestom želeo da oda priznanje i izrazi zahvalnost Biljani Čekić na upečatljivoj ulozi male Dare.

-Ona je svojom potresnom ulogom doprinela da se o stradanju nevinih Srba, Jevreja i Roma, a posebno dece, u ustaškim logorima smrti, konačno upoznaju i oni koji do sada o tome ništa nisu znali ili su preko te činjenice olako prelazili- stoji u saopštenju.

NAJVAŽNIJE VESTI

NOĆ ZA NAMA: Hitna prevezla 50 kovid pacijenata

SRBIJA I DALJE MEĐU PRVIMA: Do sada je dato 1.792.912 doza vakcina!

ODGOVOR KRIMINALU I POLITIČKIM MAFIJAŠIMA: Vučić se večeras direktno obraća iz Abu Dabija

Dodaje se da se bratstvo Hilandara nada da će stipendija pomoći Biljani da se uspešno školuje i "da prebrodi sve teškoće sa kojima se danas susreću ona, njena porodica i srpski narod koji živi na stradalnom području Kozarske Dubice".

Biljana Čekić ima 13 godina i živi u selu Sreflije, 10 kilometara udaljeno od Kozarske Dubice, sa ocem, bratom, starijom sestrom, bakom i dekom.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad