14°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: Telegraf

SITUACIJA U NIŠU OZBILJNA: Mnogo zaražene dece na pedijatriji!

Golden Rose ad

Po broju novozaraženih korona virusom Niš je u sredu bio drugi u zemlji.

Niš je juče obeležio godinu dana od prvog akrivnog slučaja korona virusa, veoma je ozbiljna situacija od druge polovine februara, u proseku bude i do 300 novozaraženih dnevno.

NAJVAŽNIJE VESTI

ADŽIĆ: U kovid bolnici u Batajnici više nema mesta

SRBIJA I DALJE MEĐU PRVIMA: Do sada je dato 1.792.912 doza vakcina!

VUČIĆ: Optužbe Davidovića za atentat su besmislica!

Direktor Doma zdravlja u Nišu Milorad Jerkan kaže da smo na kraju trećeg talasa, a da je poslednja tri dana preko 2.000 pacijenata u kovid ambulantama.

Dosta je i na pedijatriji. Dr Jerkan kaže da je juče bilo 120 pregleda, 71 prvi pregled, 30 pozitivno, što ukazuje da se i među školskom populacijom javlja kovid 19, ali su to blagi oblici, nemamo uput prema KC Niš.

PROČITAJTE JOŠ

STIPENDIJA HILANDARA MALOJ BILJANI: Priznanje za potresnu ulogu Dare iz Jasenovca

NOĆ ZA NAMA: Hitna prevezla 50 kovid pacijenata

Navodi da je generalno povećan broj prvih pregleda poslednjih dana. Ukazuje da je to najveći broj od kako je počela pandemija i kreće se između od 500 i 580 pregleda, što jasno ukazuje da je od 22. februara naglo krenulo povećanje, zbog neozbiljnosti koja se manifestovala u Nišu.

- Sva populacija i školska i studentska je to donela, nekoliko dana imaćemo ovako veliki broj, pa očekujem da se stabilizuje. Jedini lek je vakcina, preko 90.000 vakcina samo dali, očekujemo da do sredine aprila damo preko 120.000 vakcina građanima a i onda će plato biti stabilan -  rekao je Jerkan za medije: 

- Juče smo obišli 180 pacijenata u seoskom području, to je 50 kilometara u okolini Niša, svi rado primaju vakinu i mislim da ćemo uspeti da pobedimo ovu neman.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad